“Sınır kapısındayım biraz para gönder” isteğinden kuşkulanan Yıldırım dolandırıldığını anlayınca soluğu savcılıkta aldı.

İSTANBUL’da demir ustası Bekir Yıldırım (36), bir fotoğrafla kandırılıp yaklaşık 1000 Euro dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. İddiaya göre 1 ay önce Yıldırım’ı cep telefonundan arayan bir kadın, “Evli misin” diye sordu. Yıldırım “Bekarım” deyince, kadın tanışmak istediğini söyledi. Yıldırım, “Seni sonra ararım” deyip telefonu kapattı. Kadın 2 gün sonra Yıldırım’ın cep telefonunu bir kez çaldırdı. Yıldırım da kadını tekrar aradı. Adının Günnaz Yunsyu olduğunu söyleyen kadın, anne ve babasının öldüğünü, teyze ve eniştesiyle birlikte Bulgaristan’ın Lyaskovo köyünde yaşadığını söyledi.


Zor durumdayım, işte fotoğrafı

İddiasına göre teyzesi eniştesinin baskısı nedeniyle kendisini evde istemiyordu. Günnaz Yunsyu, Yıldırım’ın güvenini sağlayabilmek için cep telefonundan 4 kare fotoğraf gönderdi. Yıldırım fotoğrafını gördüğü kadına âşık oldu ve İstanbul’a çağırdı. Ancak kadının pasaportu ve parası yoktu. Yıldırım pasaport için 220 Euro gönderdi. Birkaç gün sonra kadın seyahat sigortası için 200 Euro istedi. Sigorta parasını da havale yapan Yıldırım aynı zamanda başka ihtiyaçlarını karşılaması için de kadına küçük miktarlarda para gönderdi.

Telefon açılmadı, umutlar yıkıldı

Kadın bir gün sonra, para kalmadığı için İpsala Sınır Kapısı’ndan giremediğini iddia etti. 300 Euro daha istedi. Sınır kapısında çektirdiğini iddia ettiği bir fotoğrafı da Yıldırım’ın cep telefonuna gönderdi. Parayı yatırmayan ancak pişman olan Yıldırım birkaç gün sonra 300 Euro’yu gönderdi. İddiaya göre Yunsyu yeniden otobüse bindi ancak bu kez de Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçemediğini söyleyip 250 Euro istedi. Yıldırım bu kez parayı yatırmadı. Bir hafta boyunca aradığı telefon açılmayınca da dolandırıldığını anlayan Yıldırım, Bakırköy’de savcılığa gidip şikâyetçi oldu.

Sınırda kaldım para

İsminin Günnaz Yunsyu olduğunu söyleyen kadın, İpsala Sınır Kapısı’nda kaldığını söylerek Bekir Yıldırım’dan 300 Euro göndermesini istedi. Genç kadın ‘inandırıcı’ olmak için Yıldırım’ın cep telefonunda bu montajlı fotoğrafı gönderdi.

Hürriyet