• BIST 83.217
  • Altın 147,255
  • Dolar 3,7734
  • Euro 4,0515

    Bülent Ortaçgil 7 yıl sonra

    24.12.2010 21:42
    Bülent Ortaçgil 7 yıl sonra
    Yedi yıldır albüm yapmayan Bülent Ortaçgil, 'Sen' ile müzik severlerle buluşuyor.
    Bülent Ortaçgil 7 yıl sonra Bülent Ortaçgil 7 yıl sonra Bülent Ortaçgil 7 yıl sonra

    Türkiye"de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, "Sen" isimli yeni albümünü Ada Müzik"ten çıkarttı. Her zamanki gibi tüm söz ve bestelerde sanatçının imzasını taşıyan "Sen" çok özel Ortaçgil şarkılarıyla bezeli.

    Bülent Ortaçgil, yoğun konser temposuna rağmen yedi yıldır albüm yapmamıştı. Son çalışması "Sen"de yer alan yeni şarkılar sanatçının sevenlerini ziyadesiyle memnun edeceğe benziyor. Albümde müziklerin yanı sıra şarkı sözlerinin de şiirselliği göze çarpıyor.

    "Sen"de Ortaçgil her zamanki gibi gitar ve vokaliyle yer alırken usta müzisyenler Baki Duyarlar (klavye), Cem Aksel (davul), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon) ve Barlas Tan Özemek (elektrik gitar) enstrümanlarıyla sanatçıya eşlik ediyor. SEN in ilginç bir özelliği de 14 kişilik bir yaylı gurubuyla çalınmış olması. Bu kayıtlar Hollanda da Power Sound studyosunda gerçekleştirildi.

    Diğer kayıtlar Türkiye' de Ortaçgil in yıllardır birlikte çaldığı arkadaşlarıyla yapıldı. Düzenlemeler ise Baki Duyarlar"ın.

    Sanatçının son stüdyo albümü "Gece Yalanları"nı 2003 yılında yine Ada Müzik etiketi ile yayınlamıştı.

    Albümde Yer Alan Şarkılar: Hiç Canım Yanmaz, Denize Doğru, İstediğini Yap, Sen Sorumlusun, Acıtır, Adalar, Telefon, Ayrıntılar, Niçin, Sen ve Ben.

    Bülent Ortaçgil Diskografi:

    Stüdyo albümleri

    • 1974: Benimle Oynar Mısın?
    • 1990: İkinci Perde
    • 1991: Oyuna Devam
    • 1994: Bu Şarkılar Adam Olmaz
    • 1998: Light
    • 1999: Eski Defterler (Eski şarkıların yeni yorumları)
    • 2003: Gece Yalanları

    Diğer albümler


    • 1976: 3 Masal (Masal albümü)
    • 1984: Rüzgara Söylenen Şarkılar (Canlı kayıt)
    • 1985: Biz Şarkılarımızı... (Fikret Kızılok ile)
    • 1986: Pencere Önü Çiçeği (Fikret Kızılok ile)
    • 2007: Konser (Teoman'la)
    • 2007: Büyükler için Çocuk Şarkıları (Fikret Kızılok ile)

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve kişilik haklarını hiçe sayan yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
    Diğer Haberler
  • iDANSla çağdaş dans vakti02 Ekim 2012 Salı 22:10
  • İstanbulda en kısa festival02 Ekim 2012 Salı 22:09
  • Turuncu Filmler Antalyada02 Ekim 2012 Salı 22:08
  • Beat’lerin Kralı Babylonda02 Ekim 2012 Salı 22:06
  • Türkiyeye utanç verici ceza02 Ekim 2012 Salı 22:05
  • Fazıl Sayın Evreni ilk kez Salzburgda02 Ekim 2012 Salı 15:02
  • Bilgin Adalı hayata veda etti01 Ekim 2012 Pazartesi 23:20
  • Uluslararası caz günü İstanbul’da gerçekleşecek30 Eylül 2012 Pazar 15:04
  • Askerler öldürdüklerini göremezlermiş30 Eylül 2012 Pazar 07:00
  • İşte Neşet Ertaşın son şiiri29 Eylül 2012 Cumartesi 16:38
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Aydın Post | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0256.226 61 64 | Faks : 0256.226 61 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim