AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, İl Özel İdare Kültür Sitesi Salonu'nda, AK Parti Giresun Merkez İlçe 4. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Son günlerde Ankara'da siyasetin biraz ateşli ve yoğun geçtiğini ifade eden Canikli, bunun yansımasının Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) muhalefetin meclis çalışmalarını engellemesi olarak gördüklerini belirtti.

Canikli, muhalefetin tek amacının meclisi çalıştırmamak olduğunu savunarak, şunları kaydetti: "Bu meclis milletin meclisi, oradaki milletvekilleri milletin vekilleri. Oraya bizi millet tek bir amaç için gönderdi. Millete hizmet etmek, bu ülkeyi daha ileriye taşımak için yapmamız gerekenleri yapmak vazifesini bize verdi. Biz bunun için Ankara'dayız. Bunun için meclisteyiz. Engellemeye çalıştığınız aslında milletin iradesi. Siz istediğiniz kadar engellemeye çalışın, biz bu meclisi çalıştıracağız ve çalıştırıyoruz. Millet orada iradesini milletvekilleri vasıtasıyla ortaya koyacak. Bunu hiçbir güç engelleyemez bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Haberin devamı ↓
reklam

'Derli toplu bir ana muhalefet istiyoruz'
Canikli, CHP'nin iç meselelerine karışmak istemediklerini ancak son zamanlarda kendi içinde sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Kendi içinizde sıkıntılar olabilir. Bu bizi ilgilendirmez. Ama derli toplu bir muhalefet görmek bizim de hakkımız. Her kafadan bir sesin çıktığı kimin ne dediğinin belli olmadığı, genel başkanın otoritesinin ciddi anlamda zaafa uğratıldığı bir ana muhalefet istemiyoruz biz. Muhatap olacağımız bir yapı istiyoruz. TBMM'deki çalışmalarda karşı karşıya geldiğimizde tek sesin çıktığı, biriyle konuştuğunuzda hayata geçirildiği bir yapı istiyoruz. Dağınık ve her kafadan bir sesin çıktığı muhalefetin onlara da faydası yok. AK Parti olarak bu bizim lehimize olabilir. Demokrasilerde iktidarın kuvvetli olması ne kadar önemli ise aynı şekilde muhalefetin de kuvvetli olmasının gerekli olduğunu düşünüyorum."

'Bükemediğin bileği öp'
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin "Bir CHP milletvekili olarak ben de Atatürk'ten ve İsmet Paşa'dan özür diliyorum. 9 yıldır bunları yenemedik, iktidar olamadık" açıklamalarına değinen Canikli, 'CHP Grup Başkanvekili, AK Parti'nin bileğini bükemediklerini itiraf etti.

Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, diğer yarısının gereğini de sen yerine getir ve Recep Tayyip Erdoğan'ın bükemediğin o bileğini öp. Bunu gurur meselesi yapma. O öpeceğin bilek milletin bileği aslında. O bilek bu milletin yüzde 50'sinin desteğini alan bir bilek. O yüzden rahat ol ama gereğini yap."