Üniversite yönetiminden ve Milli Eğitim Bakanlığından destek istediklerini ifade eden Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İlçemizin gelişmesi ve kabuğundan sıyrılması için eğitimin gelişmesi gerekiyor. Aydın'ın 17 ilçesinde üniversite ve Anadolu Lisesi var. Sadece Buharkent'te yok. Üniversitemizin bu yıl içerisinde öğrenci almaya başlamasını ve ilçemize bir Anadolu Lisesi kazandırılmasını istiyoruz''dedi. 
     Ölçenoğlu, Buharkent'in 7 köy ve merkez olarak 7 bin 500 nüfuslu bir ilçe olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
     ''İlçemizde 4 ilköğretim okulu, bir tane çok programlı lise ve civar köylerimizde 3 tane ilköğretim okulumuz var. Anadolu Lisesi için de Milli Eğitim bakanlığından talebimiz var. Yılda en az 150-170 arasında öğrencimiz okullarımızdan mezun oluyor ve bunların üçte biri Anadolu liselerine gidiyor. İlçemizde Anadolu Lisesi olmadığı için 14-15 yaşlarında olan bu çocuklarımız çevre ilçelerdeki okullara gitmek zorunda kalıyor. Ailelerimizin ve çocuklarımızın bu sorununu çözmek için Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yaptık. Eğitime büyük önem veriyoruz. En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır düşüncesi ile küçük bir belediye olarak kısıtlı imkanlarımızla eğitime destek olmaya çalışıyoruz. Halkımız da üniversitenin açılmasını dört gözle bekliyor.'' 
     1999 yılında dönemin Milletvekilleri Ali Uzunırmak ve Bekir Ongun'un destekleri ile kurulan Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin gayretleri ile okulun 2000 yılında temellerinin atıldığını anlatan Ölçenoğlu, yaklaşık 35 bin metrekare arazi üzerine kompleksin ilk binasını dikmeye başladıklarını, önceki dönem belediye başkanı Fevzi Uzun'un da gayreti ile binanın kaba inşaatını tamamladıklarını kaydetti.