2001 yılında temelleri atılan ve kaba inşaatı geçtiğimiz yıl tamamlanan 4 katlı okul binasının bir an önce eğitime açılması için çalışan Buharkent Kaymakamı Osman Bilgin, Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu ve Buharkentli hayırseverler ile esnaflar, ilçelerinde Yüksek Okulu açılması için güç birliği yaptılar.
Buharkent Belediye Nikah Salonu’nda Kaymakam Osman Bilgin başkanlığında düzenlenen 2. güç birliği toplantısına Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşlarının başkanları, İş adamları, Oda başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Buharkent Milli Eğitim Müdürü Hamit Şahin, Meslek Yüksek Okulun açılmasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği toplantıda, okulun 2012-2013 yılında eğitim ve öğretime hazır hale getirileceğini belirtti.
“1 MİLYON 700 TL’YE İHTİYAÇ VAR”
Kaba inşaatı biten Meslek Yüksek Okulu’nun iç teşrifatının tamamlanması için destek gerektiğini ifade eden Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu; “2009 seçimlerinde göreve gelirken Buharkent’in önünün açılması için Jeotermal enerji ve Yüksek Okulu konularına çözüm getireceğiz demiştik. Yasalardan dolayı Jeotermal enerji konusunda birçok sorun yaşıyoruz ama Meslek Yüksekokulu’nun biran önce açılması için çalışmalar yapıyoruz. 1999 yılında dönemin Milletvekilleri Ali Uzunırmak ve Bekir Ongun’un destekleri ile kurulan Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneğimizin yoğun gayretleri ile 2001 yılında okulun temelleri atıldı. Yaklaşık 35 bin metrekare arazi üzerine kompleksin ilk binasını dikmeye başlanmıştı. Önceki dönem belediye başkanımız Fevzi Uzun’un da gayreti ile ilerleyen inşaatımız için 2009 seçimlerden sonra çalışmalarımızı başlattık. Önceki başkanımız zamanında yapılan ihaleyi devam ettirerek, elimizdeki kısıtlı imkanlara rağmen binamızın kaba inşaatını tamamladık. Fakat okulun iç tefrişatını yapamamıştık. Son görüşmeler itibari ile bu sene üniversitenin açılacağını söylediler. Bizde Meslek Yüksek Okulun tamamlanması için gerekli olan yaklaşık 1 milyon 700 TL’yi temin etmeye çalışıyoruz. Üniversite için gerek bu paranın bir kısmını da hayırseverlerimiz, işadamlarımız ve Buharkent halkımızın desteği ile olacak” dedi.
“ÜNİVERSİTE KABUĞUMUZU KIRACAK”
Meslek Yüksek Okulu açılırken ilçenin konumuna uygun bölümler, en çok tercih edilen bölümlerin seçilmesi ile öğrenci sayısının fazla olmasının hedeflendiği ama okul inşaatında da işadamlarına büyük görev düştüğünü ifade eden Kaymakam Osman Bilgin; “Geçtiğimiz yıl oluşturduğumuz güç birliği ile 2001 yılında yapımına başlanan, geçtiğimiz yıl kaba inşaatı tamamlanan Meslek Yüksek Okulu’nun hizmete girmesi için büyük çaba sarf ettik. Oluşturduğumuz bu güç birliği ile sonuç almamız bizi mutlu etti. İlçemiz nüfusuna, ekonomisine ve sosyo-kültürel yapısına olumlu katkılar sağlayacak, ilçemizin ilçe olma dinamiğine önemli bir dinamik katacak okulun açılması ile sağlayacağız. Başkanımızın söylediği gibi ihtiyaç olan 1 milyon 700 TL’lik bu işin maddi sürecinde ise Belediyemiz belli bir bütçe verecek, kaymakamlık olarak biz belli bir bütçe sağlayacağız tabiî ki iş adamlarımızdan ve hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Belediye Nikah Salonunda yapılan toplantının ardından oluşturulan güç birliği platformu’na okulun son durumu ve ihtiyaçları konusunda slâyt gösterimi yapıldı. Toplantıya katılanlar ise Meslek Yüksek Okulun açılması için gerekli yardımlarını esirgemeyeceklerini ifade ettiler.

11.20120115133127.jpg

13.20120115133137.jpg