30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından, Aydın’nın Buharkent’teki Belediye Başkanlığı seçimini önce 27 oy farkla AK Parti kazanmıştı. MHP’nin geçersiz oy itirazı üzerine yapılan sayımda, bu kez belediye başkanlığını 7 oy farkla MHP’li Yusuf Vural’ın kazandığı açıklanmıştı.
video-haber.png
Buharkent’te itirazların ardından son olarak MHP’li Yusuf Vural’ın belediye başkanlığını kazandığı açıklanmış, ancak AK Part’nin itirazı nedeniyle Vural başkanlık mazbatasını alamamıştı.

YSK’nın İl Seçim Kurulu’nun aldığı tekrar sayım itirazını ret etmesinin ardından AK Parti’nin YSK’ya yaptığı olağanüstü itirazı karara bağlandı. Kısıtlılara ve 2 askere oy kullandırıldığını iddia eden AK Parti’nin itirazını kabul eden YSK, 10 kısıtlı seçmene oy kullandırıldığı gerekçesiyle seçimi iptal etti. YSK, Buharkent’te seçimlerin 1 Haziran 2014 tarihinde yeniden yapılmasına karar verdi.

Türkiye genelinde de 2 il, 6 ilçe ve 5 belde de belediye başkanlığı seçimleri yenilenirken, vatandaşlar seçim yorgunluğu yaşadıklarını dile getirdi. Parti temsilcilerinin aldığı karar ile ilçe genelinde pankart harici görüntü ve gürültü kirliliği yaşanmayan Buharkent’te vatandaşlar ise seçimin biran önce yapılmasını istiyor. 4 aydır seçim çalışmaları nedeniyle hem işlerinde hem de yaşamlarında kısıtlamaya gittiklerini dile getirirken, yerel ve genel iktidarın ilçeye hizmet etmeye başlaması gerektiğini dile getiriyor.

“KAZANDIĞIMIZ SEÇİME TEKRAR GİDİYORUZ”
Kazandıkları seçime tekrar girmek zorunda kaldıklarını söyleyen AK Parti Buharkent Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol; “Birine Belediye Başkanlığı verilseydi, 5 yıl boyunca hep tartışılır olacaktı. Dolayısıyla en hayırlısı en doğrusu da yeniden seçim olmasıydı. Bu seçimlerde Buharkent açısından bir fırsat olur diye düşünüyoruz. Çünkü 30 Mart seçimleri genel seçim havasında yerel seçimden daha farklı ve güven oylanması şeklinde geçti. Artık Buharkent için 1 Haziran seçimleri tamamıyla bir yerel seçim şeklindedir. Dolayısıyla artık kartlar açıldı. Büyükşehir belli, Meclis üyeleri belli ve hükümetin gücü belli, hükümetin aldığı oy belli. 1 Haziran’da yapılacak seçimlerde bu oylar hükümetin aldığı oyu etkilemeyecek. Ona tesir etmeyecek. Dolayısıyla artık insanlar hizmete odaklandılar. Büyük projelerimiz var. Bu projelerin birçoğu hükümetin desteği ile yürütülecek projeler” dedi.

‘BUHARKENT AK PARTİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA TANIŞACAK’
Seçimlerin ertelenmesinin Buharkent için gerekli olduğunu belirten AK Parti Buharkent İlçe Başkanı Raşit Yıldırım da; “7 oyla bir fark oluşmuştu. Ertelenmesi gerekiyordu. Biz bir 27 oyla kazandık tabi bir muallâk oluşunca seçimlerin ertelenmesi Buharkent için en faydalı sonuçtu. Kim kazansa zaten sıkıntı yaşanacaktı. Bu şekilde daha iyi oldu. Buharkent’in de genel kanaati budur bence. İnşallah hayırlı olur Buharkent için. Tabi biz kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah ta kazanacağımıza inanıyorum. Buharkent AK Parti Belediyecilik anlayışıyla tanışacaktır” dedi.

‘CHP’NİN HİÇBİR PARTİ İLE İTTİFAK YAPMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’
CHP Buharkent eski İlçe Başkanı Kudret Uysal ise, “Buharkent halkı yatırım istiyorsa, Buharkent’in geleceği için söz sahibi olmak istiyorsa mutlaka Aydın’la paralel bir yapıyı oluşturmak zorunda. Seçimlerin sonucunda ben Buharkent’te Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Cumhuriyeti kuran bir partinin seçime girdiği adayı ile dimdik ayakta olduğunu görüyorum. Hiçbir parti ile ittifak yapması söz konusu değil. Hiçbir partiye yamanması söz konusu değil. Ama Cumhuriyet Halk Partisine destek verecek olan diğer partililer her zaman gelebilir, kapımız onlara sonuna kadar açık” diye konuştu.

“CHP’NİN KAZANMASI DAHA MANTIKLI GÖRÜNÜYOR”
Seçimlerin ertelenmesini doğru bir karar olarak değerlendiren Hüseyin Çengel isimli esnaf, “Herkes kendine göre MHP’li MHP diyor, AK Partililer AK Parti diyor ama birleşilmesi gerekiyor. Buharkent’in ileri gitmesi için, biraz daha düzgün bir şartların oluşması için birleşilip tek bir yerde tek bir çatıda olması gerekiyor” dedi.
Buharkent esnaflarından Avni Uysal ise; “Seçimlerde oy verirken çok itinalı takip etmek lazım. Onun için hatalar oluyor, bu hataların olduğundan dolayı bu erteleniyor. Tüm partilerin tüzüklerini beğenmiyorum. Artık çağımız gençlik çağı. Hep yetişmiş kişiler yok” şeklinde konuştu.

‘SEÇİMLER BİRAN ÖNCE SONUÇLANMALI’
Seçimlerin ertelenmesinin çiftçiler ve üreticiler açısından herhangi bir zarara neden olmadığını belirten Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar da, şunları söyledi:
“Bütün vatandaşlarımızı düşündüğümüzde Buharkent 30 Mart’tan itibaren bir seçim yorgunluğu yaşamakta. Bu da açıkça hissedilmektedir. Bu seçim yorgunluğunun da biran önce giderilme ve bu sürecin atlatılıp artık Buharkent’te hizmetin yavaş yavaş oturması belediyenin çalışmaya daha hızlı bir şekilde başlaması lazım. Seçimler biran önce sonuçlanmalı ki bu projelerimize biz bütün motivasyonumuzla yüklenebilmeliyiz. Buharkent’in bundan sonra markalaşmış bir incir, tarladan sofraya kadar ulaşan bir gıda zincirinde Buharkent Ziraat Odası olarak performansımızı göstererek bu çalışmalarımızı olanca gücüyle sürdürmek istiyoruz”

buharkent.jpg