29 Mart yerel seçimleri sonrası tatile çıkan İlhami Ortekin, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun eski belediye yönetimi ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi. Aydın belediyesinin "Doğalgazı kucağımızda bulduk" açıklamasının bilgi eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden İlhami Ortekin, “Bizim doğalgaz yerine jeotermal deme şansımız yok. Doğalgazı kullandırtmama yetkimiz de yok. Kaldı ki jeotermalin kullanımı için de Enerji Bakanlığı ve İl Özel İdaresinin karar vermesi gerekiyor. Burada Aydın Belediyesinin sorumluluğu yok” diye konuştu.

“BELEDİYEYE 200 MİLYON TL YATIRIM, 250 MİLYON TL GERİ KAZANILMIŞ GAYRİ MENKULLE DEVRETTİK”
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun belediyede mali disiplini sağladıkları ve hesapların çok karışık tutulduğu yolundaki iddiaları da cevaplayan Eski Belediye Başkanı Ortekin, “Bizim dönemimizde tutulan hesapların kendilerinin iddia ettiği gibi olması mümkün değil. Bu konuda konuşmak için devlet muhasebesinden anlamak lazım. Devlette hiçbir şey müsvedde olmaz. İstesiniz de tutmazsınız. Devletin kayda geçmeyen mali işlemi olamaz. Eğer yaparsanız adamı ipe götürürler. Kaldı ki bütün devlet kurumları Sayıştay"ın denetiminden geçer. Söylesinler bakalım hangi dönemde Sayıştay"ın denetimlerine takılmışız ya da yargılanmışız. Hakkımızda açılan tek bir dava bile yok. Söyledikleri siyasetin getirdiği laflardır. Maalesef ki ülkemizde siyaset böyle gelmiş böyle gidiyor. O yüzden kızmıyorum. Geçmiş yönetimi öven bir siyasetçiye nerede rastladınız. Ama şunu göz ardı etmesinler biz belediyeyi 200 milyon TL yatırım ve 250 milyon TL geri kazanılmış gayrimenkulla devrettik. Bugün yine olsaydım o borcun iki katını yapardım. İstanbul satılık deseler alırdım” şeklinde konuştu.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na görevi devrettiği gün kendisine saygıda kusur etmeyeceğini, Çerçioğlu"nun takipçisi değil yardımcısı olacağını söylediği anımsatan Ortekin, “Bugün beni göreve çağırsın iki elim kanda olsa giderim. Ben kendilerine her konuda yardımcı olabileceğimi söyledim. Bugün de kendisinin emirlerini bekliyorum” ifadelerine yr verdi.