Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emanet taşıdıklarını belirterek, “Bugün varız, yarın yokuz” diye konuştu. Milletin demokrasiye, hukuka sahip çıkacağını kaydeden Erdoğan, “İnşallah bir daha bu milletin boynu yere eğilmeyecektir” dedi


Vakıflar Haftası dolayısıyla dün ANFA Altınpark Fuar Merkezi"nde düzenlenen törene katılan Başbakan, partisine açılan kapatma davası süreciyle ilgili mesajlar verdi. Erdoğan özetle şunları söyledi:


ALLAH BİZE FELAKET GÜNLERİ YAŞATMASIN: Toplumumuz bizden önceki o karanlık günlerde ayakta kaldıysa, yardımlaşma ve dayanışma duygularının üst seviyede olması nedeniyledir. Allah bize o felaket günlerini, kriz ortamlarını bir daha yaşatmasın diyorum. O günler, değil tarihi eserlere sahip çıkmak, insanların ülkelerinden umudu kestiği yıllardı... O yıllar artık geride kaldı.


SABRIN KARŞILIĞINI GÖRECEĞİZ: O günlerde gösterilen sabrın, yardımlaşmanın meyvelerini şimdi topluyoruz. Bu günlerde gösterdiğiniz sabrın, metanetin, vakarın izzetin karşılığını da inşallah yarın göreceğiz. Bizim lügatimizde karamsarlık, umutsuzluk ve bedbinlik yoktur... Biz ömrümüzün bereketli geçmesini, emaneti devraldığımız süreyi insana ve topluma hizmetle geçirmeyi esas alıyoruz.


BUGÜN VARIZ, YARIN YOKUZ: Bizlere düşen toplumla aynı istikamette olmaktır. Bize düşen siyaseti yönetimi halka hizmet aracı olarak kullanmaktır... Biliyoruz ki bizler emanet taşıyıcılarıyız. Bugün varız, yarın yokuz. Emanete ne kadar riayet edebilirsek, ne kadar sahip çıkabilirsek, o kadar kendimizi mutlu ve mesut sayacağız. Milletimize, insanlığa ne kadar hizmet edebilirsek o kadar müsterih olacağız... Yolumuza devam edeceğiz.


DAHA ÇOK DEMOKRASİ: Ekonomi, devlet ve toplum sağlam ve geri dönülemez bir şekilde gelişti. Devlet ve millet işbirliğiyle birçok sorun çözüme kavuştu. Geldiğimiz nokta yeterli değil daha ileri gitmemiz gerekiyor. Hiçbir zaman bu ülkeye yaptığımız hizmetleri yeterli görmedik, hiçbir zaman da yeterli görmeyiz. Türkiye daha çok demokrasiyi, adaleti, üretimi, kalkınmayı hak eden bir ülkedir.


VEFAKÂR MİLLET HUKUKA SAHİP ÇIKACAK: Bizim iktidarımızda devlet, millete sahip çıkmıştır. Millet de daha büyük bir aşkla devletine sahip çıkmıştır. İstikrara sahip çıkmak, güvene sahip çıkmak, ülkesinin geleceğine sahip çıkmak budur. inşallah bu vefakâr millet, bu sadakatle Türkiye"nin geleceğine istikrarın geleceğine, demokrasinin geleceğine, hukukun geleceğine aynı sadakatle sahip çıkacaktır. Ve inşallah bir daha bu milletin boynu yere eğilmeyecektir.


100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM: Geçmişte sürekli zarar eden Vakıfbank vardı. Artık zarar eden Vakıfbank yok, kâr eden var. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün bütçesi daha önce zarar eden Vakıfbank"tan bu dönemde aldığı temettü ile ciddi manada güç bulmuştur. Yaklaşık 2 milyar YTL"lik yatırımla birlikte 100 bin kişiye istihdam sağlamayı ve vakıfların gelirini artırmayı hedefliyoruz.
Milliyet