Deniz, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basın özgürlüğünün tüm dünyada çok tartışılan hassas konuların başında geldiğini, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye'de, basın özgürlüğünün Anayasa ile güvence altına alındığını belirtti. 
     Toplumun gözü, kulağı ve dili olan basının görevini hakkıyla yerine getirebilmesi için donanımlı ve özgür olması gerektiğini ifade eden Deniz, şunları kaydetti: 
     ''Basın mensupları bütün dünyada, Türkiye'de ve Aydın'da da önemli bir kamu görevini yürütüyor. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basın, kamuoyuna doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermekte, olumsuzlukları sorgulamakta, toplumu aydınlatarak meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. 
     Ege'nin önemli illerinden biri olan ve her alanda adından sıkça bahsettiren Aydın'ın da hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, kentin gelişmesinde basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı haber çalışmalarının katkısı gözardı edilemez. Çok zor çalışma şartlarına rağmen fedakarca çalışarak, sürekli büyüyen ve güçlenen ilkeli habercilik görevini başarıyla gerçekleştiren basın, ülkemizin kurumsal bir gücü konumundadır ve öyle kalmaya devam edecektir. AGC yönetimi olarak basın mensuplarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyoruz.''