Söke Ovası"nda bu yıl 80 bin dekar arazide gerçekleşen buğday ekiminden 52 bin ton ürün elde edilmiş; Buğday ürününün 18 bin 500 ton"luk kısmını alan Söke Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım sezonunda buğday alımlarını Söke TARİŞ depolarında gerçekleştirmişti.
TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi depolarını 1 Haziran"da buğday alım sezonuna başlayan Söke TMO"ne alımlarını sağlıklı şekilde yapabilmesi için açmış ve alım sezonunun sorunsuz geçmesinde büyük katkı sağlamıştı.
Buğday alım sezonunun üzerinde haftalar, hatta aylar geçmesine rağmen TMO, Söke TARİŞ depolarında bulunan buğday ürününü hala teslim almadı. Pamuk alım sezonuna hazırlık yapan TARİŞ Pamuk Kooperatifi"nin TMO"ya buğdaylarını alıp, depolarını boşaltmasını istemesine rağmen buğdaylar TARİŞ deporlarından alınmadı. T
ARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert, “Biz TMO"nun buğdayını alması için gerekli girişimi yaptık” dedi.

BUĞDAY DURDUĞU YERDE UÇKUN VE HAŞEREYE YOL AÇTI
Söke TARİŞ depolarında 3 aydır bekleyen buğday, durduğu yerde uçkun ve haşereye yol açtı. Buğday zararlısı sinek benzeri uçkun ve haşerelerin çoğalması ile Söke TARİŞ yöneticileri ilaçlama talep etti. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Söke Belediyesi ekipleri tarafından buğday bulunan depolarda ilaçlamanın yapıldığı öğrenildi. Depolarda bekleyen buğdayların yol açtığı sineklenme nedeniyle TARİŞ yakınlarında bulunan Yenicami mahallesi"nin bir bölümü ile ETAP Evlerinde yaşayan vatandaşların uçkun ve haşerelerden rahatsızlık duruma geldikleri ifade ediliyor.

TMO"NUN BUĞDAYI ALMASI İSTENİYOR
Söke TMO"nun depolardaki buğdayı alması için TARİŞ Söke Pamuk Kooperatifi yönetimi grişimde bulunurken; TARİŞ tesisleri çevresinde yaşayan vatandaşlarda uçkun ve haşereye neden olan buğdayın bir an önce depolardan alınmasını istiyor.