F.Bahçe Alex; G.Saray Neill, Kewell; Beşiktaş Bobo, Trabzon ise Selçuk gibi isimlere 1 Şubat'a dek imza attırmak zorunda. Yoksa yıllık 25 milyon euro maaşı olan yıldızlar serbest kalacak.

Futbolda 4 Büyükler'i iç transfer kabusu bekliyor. Ligin ikinci yarısında bir taraftan şampiyonluk mücadelesi verecek Trabzon, F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş, diğer taraftan da sezon sonu serbest kalacak 25 oyuncusuyla yeniden anlaşmak için uğraşacak. 1 Şubat'a kadar mukavelesi biten oyuncuları ile sözleşme yenileme hakkı olan Büyükler, eğer ikna edemezlerse önemli yıldızlarını mayıs ayında bedavaya başka takımlara kaptırabilecek.

KİRALIKLAR DA SORUN
SÖZLEŞMESİ biten ve sezon sonu elini kolunu sallaya sallaya takımlarından ayrılabilecek ünlü oyuncular arasında F.Bahçe'de Alex, Semih, Uğur Boral, Beşiktaş'ta Bobo, Ernst, Necip, İ.Üzülmez, Ekrem, G.Saray'da Neill, Gökhan Zan, Kewell, Barış, Trabzonspor'da Selçuk İnan, Yattara, Egemen, Serkan Balcı, Ceyhun, Onur gibi önemli isimler bulunuyor.

4 Büyük kulüp 25 oyuncusu için yıllık ücret olarak toplam 25 milyon 400 bin euro borcun altına girmek zorunda. Listedeki isimlerden Alex De Souza 3.5 milyon euro ile en pahalı isim olarak dikkat çekiyor.

F.Bahçe kiralık Yobo dahil 4 isme 7, Beşiktaş 7 futbolcusuna 6.7, G.Saray 5 yıldızına 5.5, Trabzon da tamamı onbirde oynayan 9 isme 6.1 milyon euro gibi yıllık ücretler ödemek zorunda. Yıldızların transfermarkt değerleri toplamı ise 104 milyon Euro'yu buluyor.