İngiliz gazetesi The Sun, William Barker (27) isimli bir İngiliz"in İzmir"in Buca cezaevinde 18 aydır mahkemeye çıkmayı beklediğini iddia etti. Kuşadası"nda tatil yaptığı sırada bir İskoç kadınının, Barker'in tecavüzüne uğradığını iddia etmesi üzerine kocasının tutuklandığını söyleyen Fiona, “18 ay bizim için tam bir kabus oldu” dedi. “Onu en son Türk polisi tarafından tutuklandıktan birkaç gün sonra gördüm. Kaldığı yer gerçekten iğrenç bir yerdi. Öyle bir yerde tutulduğuna hala inanamıyorum. Onunla haftada sadece 10 dakikalık bir telefon görüşmesi yapabiliyorum” diyen Fiona yemek ve su gibi ihtiyaçları için de kendisine her ay 200 sterlin (470 TL) gönderdiğini de sözlerine ekledi. Kocasının 2007 yılının Ekim ayından beri mahkemeye çıkarılmadan tutuklu bulunması nedeni ile yetkilileri eleştiren Fiona, “Türk yargısı çok komik bir durumda, bizden iddialarla ilgili yazılı beyan istediler ama hakim o yazıyı okuyamadı” dedi.
Gazete ise Türk yargı sisteminde ciddi davaların sonuçlanmasının 5 yıla kadar sürdüğü iddiasında bulunarak İngiltere Başbakan"ı Gordon Brown"un olay ile ilgilenmeleri için İngiltere Adalet Bakanı David Milliband"a talimat verdiğini de aktardı.
Dün akşam konuyla ilgili açıklamada bulunan İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise Barker"in Türkiye"de tutuklu bulunduğunu teyit ederek yargılanmanın sürdüğünü belirtti.

Milliyet