UĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde cam üretim atölyesi sahibi 47 yaşındaki Aydın K., iddaya göre yanında çalışan işçi R.D. adlı kadının kızı 13 yaşındaki İ.D.’ye tecavüz etti. Aydın K., olayı kimseye anlatmaması için tehdit ettiği İ.D. de korkup tecavüzü gizledi. Bir süre sonra rahatsızlanan İ.D.’yi hastaneye götüren anne R.D., kızının hamile olduğunu öğrenince şoke oldu. R.D.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan Aydın K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
Olay, İ.D.’nin önceki gün rahatsızlanarak annesi R.D. tarafından hastaneye götürülmesi üzerine ortaya çıktı. Fethiye’de cam üretim atölyesi bulunan Aydın K., uzaktan akrabası olan R.D.’yi yanında işe aldı. Akraba oldukları için zaman zaman R.D.’nin evine de giden Aydın K., İ.D.’ye yakınlık gösterdi. Geçen Haziran ayında kendisine ’Dayı’ diyen küçük kızı okul çıkışında eve bırakma bahanesiyle otomobiline alan Aydın K., bir süre dolaştı. Daha sonra İ.D.’yi Günlükbaşı’nda bulunan kendi evine götürdü. Burada iddiaya göre küçük kıza tecavüz eden Aydın K., olayı kimseye anlatmaması için de İ.D.’yi tehdit etti.
 
13 HAFTALIK HAMİLE
 
Tecavüzü kimseye anlatamayan İ.D. psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. Annesinin ısrarı üzerine tacize uğradığını anlatan İ.D., önceki gün rahatsızlanınca Fethiye’de bir hastaneye götürüldü. Yapılan muayenede İ.D.’nin 13 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Hastane yönetimi olayı polise haber verdi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’nde psikolog eşliğinde ifade veren İ.D., kendisine tecavüz eden kişinin ’Dayı’ dediği akrabaları ve annesinin patronu Aydın K. olduğunu söyledi.
 
KAFEDE YAKALANDI
 
Küçük kızın ifadesinin ardından harekete geçen polis, şüphelinin kaçma ihtimaline karşın operasyon yaptı. Aydın K.’nın bir yakınına ulaşan emniyet ekipleri, bu kişi aracılığıyla şüpheliyi Kordon Boyu’nda bir kafeye çağırttı. Kafede önlem alan polis, şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyet’te yapılan sorgusunun ardından Aydın K., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
BEBEĞİN DURUMUNA MAHKEME KARAR VERECEK
 
Aydın K.’nin tutuklanmasının ardından mahkeme İ.D.’nin sağlık durumunun ve olayın etkilerinin belirlenmesi için İ.D. Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Adli Tıp Kurumu’nda gelecek raporu bekleyen mahkeme, küçük kızın 13 haftalık olan bebeği doğurup doğurmayacağına önümüzdeki günlerde karar verecek.