Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'dan alınan yüzün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 34 yaşındaki Turan Çolak'a nakledileceği öğrenildi..

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşayan ve bekar olan 34 yaşındaki Turan Çolak'ın 3.5 yaşındayken ocağa düşmesi sonucu yüzü ve kulaklarının tamamen yandığı belirtildi.

UĞUR ACAR'IN BASIN TOPLANTISINA KATILMIŞTI
Akdeniz Üniversitesi'ndeki ilk yüz nakli olan Uğur Acar'ın katıldığı ilk basın toplantısına da izleyici olarak katılan Çolak, yaptığı açıklamada Acar'ı kendisine örnek aldığını ifade ederek, yeni bir yüzünün olmasını istediğini belirtmişti.

Çolak, Acar'ın basın toplantısının ardından Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne giderek yüz nakli için başvuruda bulunmuş, Prof. Dr. Ömer Özkan'ın kontrolünün ardından bekleme listesine alınmıştı.

TEVFİK YILMAZ'IN KALBİ ANKARA'DA
Uşak'ta intihar girişiminde bulunduktan sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın kalbi, Ankara'ya getirildi. Yılmaz'ın kalbi, 8 yıldır kalp yetmezliği olan 25 yaşındaki Ayşegül Özge Uyar'a nakledilecek. 

Organları bağışlanan Tevfik Yılmaz'ın kalbi, Ankara'ya getirildi. Yılmaz'ın kalbi, 8 yıldır kalp yetmezliği olan 25 yaşındaki Ayşegül Özge Uyar'a nakledilecek.

Uşakta geçtiğimiz günlerde intihar girişiminde bulunduktan sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan Yılmaz'ın kalbi saat 02.30 sıralarında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Merkezi'ne ulaştı. Kalp, 8 yıldır kalp yetmezliği olan ve 3 aydır nakil bekleyen Ayşegül Özge Uyar'a nakledilecek. Kalbin getirilişi sırasında duygulanan Uyar'ın ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Ayşe Özge Uyar'ın ablası Demet Uyar kalp nakliyle ilgili olarak, "8 yıldan beri kalp yetmezliği var. Yaklaşık 3 aydan beri de belki daha fazla kalp bekliyoruz. Bugün işte haber geldi çok şükür. İnşallah her şey güzel olacak. Çok badireler atlattı bugüne gelene kadar. Hastaneye çok gittik bu zamana kadar. Kalp yetmezliğini 8 yıl önce söylemişlerdi. Bu hastane sayesinde 8 yıl çok da iyi yaşadı. Artık bu sene çok iyi değildi. Doktorlar da aynı şeyi söyledi ve ve nakili hazırladılar. Çok şükür beklediğimiz gün geldi. Biz de sabırla bekliyoruz kalbin gelmesini. Bunda sonra bir erkeğin kalbini taşıyacak, kendisinin de bu durumdan haberi var zaten. İnşallah her şey iyi olur. Ameliyat de ameliyat sonrası da çok iyi geçer. Önemli olan ameliyat sonrası zaten. Ondan sonraki ilk 6 ay bizim için çok önemli"diye konuştu.

KARACİĞER, BÖBREK VE KORNEALARI İZMİR'DE
Uşak'ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan Tevfik Yılmaz'ın karaciğeri, iki böbreği ve korneaları İzmir Kent Hastanesi'ne getirildi. Bugün gündüz saatlerinde bir böbreğin İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, korneaların da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gönderileceği belirtildi. Organların yapılacak kontroller sonrası belirlecek hastalara nakledileceği ifade edildi.