Kadrosunda çok sayıda eksikle Almanya'ya giden Cimbom, sahadaki 11 aslanla ilk yarıda rakibine sahayı dar etti. 32'de Ayhan'la fileleri havalandıran sarı-kırmızılılar, turu garantiye alacak fırsatları harcadı. Hamburg ikinci yarıya 49'da Jansen'in golüyle başladı. 53'te Emre ağır bir kararla atılınca rüzgar tersine döndü. Skoru koruyan Cimbom 19 Mart'ta Sami Yen'de oynanacak rövanş için önemli avantaj yakaladı.



0-0'LIK SKOR YETECEK


G.Saray, UEFA Kupası 4. tur ilk maçında Almanya'nın Hamburg takımı ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak önümüzdeki hafta oynanacak rövanş öncesi avantaj sağladı. 28. dakikada Trochowski'nin ceza sahasının dışından sert şutunda De Sanctis topu zorlukla kornere çeldi. 32'de Arda'nın pasında rakipten seken topu önünde bulan Ayhan'ın vuruşunda G.Saray öne geçti: 1-0. 36'da kaleci ile karşı karşıya kalan Petric'in vuruşunda De Sanctis başarılıydı.


37 DAKİKA 10 KİŞİ OYNADI


49'da Guerrero'nun ortasında Petric'in indirdiği topu önünde bulan Jansen düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-1. 51'de kaleciyle karşı karşıya kalan Nonda'nın aşırtma vuruşu auta çıktı. 53'te Petric'i düşüren Emre Aşık kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra Hamburg'un müthiş baskısını kırmayı başaran G.Saray, istediği sonucu almayı başardı. Ali Sami Yen'de oynanacak rövanş maçında sarı-kırmızılı takıma golsüz beraberlik ve her türlü galibiyet çeyrek final için yetecek.


Kewell stoper oynadı!


G.Saray'da Emre Aşık kırmızı kartla atılınca, zaman zaman forvet oynayan Kewell ilk kez savunmanın göbeğinde yer aldı. Bülent Korkmaz bunu daha önce konuştuklarını söyledi. Emre'nin cezalı duruma düştüğü G.Saray'da rövanş maçı öncesi stoper kalmadı.


Meira'yı Zenit'e satan G.Saray'da stoper kalmadı... Sakat olan Servet Çetin ve Emre Güngör'den de yoksun olan sarı-kırmızılı takımda, Emre Aşık da kırmızı kartla atılınca Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Harry Kewell'ı savunmanın göbeğine çekti. Ofansif özelliği ile bilinen Avustralyalı yıldız ilk kez oynadığı stoper mevkiinde, gerçek yeri sol bek olan Hakan Balta ile birlikte Hamburg forvetine gol izni vermedi. Yedek kulübesinde bekleyen 18 yaşındaki stoperi Semih Kaya'yı almak yerine buraya Kewell'i çekmeyi tercih eden Korkmaz karşılaşma sonrası, “Kewell'ı stoper oynattık mecburen. Futbolda bunlar var. Bununla ilgili plan yapıyorduk ekibimle zaten ve başımıza geleceğini de düşünmüştük. Kewell da bizi utandırmadı” diye konuştu.


Asıl avantaj Ali Sami Yen


G.Saray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, avantajlı bir skor elde ettiklerini belirterek asıl avantajın Ali Sami Yen Stadı olduğunu söyledi. Kırmızı kartın planlarını bozduğunu anlatan Korkmaz, “11'e 11 oynandığı zamanlarda dengeli bir oyun oldu” diye konuştu.


Polat'ın rüyası Kadıköy finali


G.Saray Başkanı Adnan Polat, Kadıköy'de final oynamayı çok istediklerini söyledi. Polat, “Bir ara 14 sakatımız vardı. Ama hiçbir zaman ağlama sızlama tavrına girmedik. Biz sahaya 11 kişi çıktığımız zaman kimsenin mazareti olamaz. Kewell da çıkar, Balta da çıkar savunmada oynar” dedi. Bu finali çok istediklerini ifade eden Polat, “Bana, 'Dünya yüzeyinde finali nerede oynamak istersiniz?' diye sorsalar, tabii ki Kadıköy'de oynamak çok daha anlamlı olur derim” diye konuştu.


Hasan 6 ay sonra Lincoln'den tepki


Hasan Şaş, tam 6 ay sonra sarı-kırmızılı formayla bir maça çıktı. Tecrübeli oyuncu bu sezon en son 5. haftada 4-1 kazanılan Konyaspor maçında sahaya çıkmıştı. Bu arada Lincoln kenara alınırken kendisiyle konuşmak isteyen Bülent Korkmaz'a tepki koyup soyunma odasına gitti.


G.Saray tek isabetli şutta golü buldu


90 dakika boyunca hiç korner atışı kullanmayan sarı-kırmızılı takım, kaleyi 7 kez yoklarken tek isabetli şutunda golü buldu. Hamburg ise 20 şutta 8 kez çerçeveyi buldu ancak bunlardan sadece birini değerlendirebildi. Alman ekibi, maç boyu 8 korner atışı kullandı.


İlk gol Metin Oktay'dan, 1000. gol Ayhan'dan


Hamburg karşısında Galatasaray'ın tek golünü kaydeden kaptan Ayhan Akman, aynı zamanda Türk futbol tarihine de geçmeyi başardı. Ayhan'ın 32. dakikada Hamburg ağlarına gönderdiği gol Türk takımlarının Avrupa kupalarında attıkları 1000. gol oldu. Türk futbol tarihinde Avrupa'da atılan ilk gol de bir başka G.Saray'lı Metin Oktay'a ait.