Uyuduğumuz saat kadar uyku pozisyonumuzda oldukça önemlidir.  Çoğunuz yeterli uykunun fiziksel ve ruhsal açıdan birçok fayda sağladığını duymuşsunuzdur.  Uyku pozisyonu sağlığımızı etkiler ve aynı zamanda daha genç görünmemize yardımcı olur.

Sol tarafımızın üzerinde uyumak sağlığımızı ciddi şekilde iyileştirir hatta sadece bunu yapmakla kalmaz hayatımızı bile kurtarabilir.
 
Yapılan araştırmalara göre sol tarafının üzerine uyumak, mide yanmasını iyileştiriyor ve kalbe giden kan dolaşımını iyileştirdiğinden hamilelik döneminde de şiddetle tavsiye ediliyor.
Sağ tarafın üzerine uyumak ise, lenf sisteminin daha yavaş çalışmasına Sebep oluyor. Bunun sonucunda, toksin birikimi artarak ölümcül hastalıkların riski artıyor.

Sol tarafınızın üzerine uyumaya başladığınız zaman vücudunuz toksinleri daha rahat bir şekilde imha edecektir.  Bu uyku pozisyonun sonucunda,  sindirim sisteminiz düzene girerek vücudunuz besleyici maddeleri hızlı bir şekilde emecek toksinleri ise kolay bir şekilde vücudunuzdan atacaktır.
Bu duruma karşılık olarak sırt üstü uyumakta nefes almadan güçlük çekmenize neden olur.  Sırt üstü uyumak, astım ve uyku apnesi olan hastalara kesinlikle önerilmemektedir.