Bu sorunun cevabı oldukça basit aslında Microsoft yukarıda yazmış olduğumuz ülkeler dahilindeki Hotmail kullanıcılarına HTTPS desteği veremiyor. Bunu garip kılan olay ise ilk hizmet devreye sokulduğunda HTTPS desteğiyle birlikte olması. Daha sonradan HTTPS desteği kaldırılmış. Ama desteğin ne zaman ve ne için kaldırıldığı konusunda hiçbir açıklama yok.

Hotmail üzerinde HTTPS desteğinin olmaması Hacker,2ların hesaplarınıza kolayıkla sızabileceği anlamına geliyor. Gizmodo sitesinin yaptığı habere göre Microsoft'un bu açığı ilgili ülkelerdeki kullanıcıları derinden sarstı.

Fakat bu durumunda üstesinden gelinebiliyor. Yukarıda yazdığımız ülkelerdeki Hotmail kullanıcıları ayarlarından ülke seçeneğini değiştirip bu ülkeler dışında bir ülke seçerlerse sorun ortadan kalkıyor. Veya Firefox kullanıcısıysanız EFF eklentisini yükleyebilirsiniz. Bu da sizi Microsoft'un HTTPS açığından koruyacaktır.

Tabii ki bu haberin çıkmasının ardından Microsoft cephesinden de bir açıklama geldi. Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre firma bu durum üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın açıklamasına göre yukarda yazılı olan ülkelerdeki HTTPS desteği kasıtlı olarak kısıtlanmamış ve sorunun çözülmesi için ellerinden geleni yapıyorlar.