Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmasında, AK Parti'nin 7 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye'yi hızla gelişen dünya devleti haline getirdiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin eksen değiştirmediğini, sadece hakkı söylediğini ve normalleştiğini belirterek, 'Türkiye Batı'ya yöneldiği için Doğu'ya sırtını dönemez, Kuzey ile işbirliği yaptığı için Güney'e bigane kalamaz”dedi.

Başbakan Erdoğan, bu ülkenin demokrasiye yönelik müdahale ve tehditlerle karşı karşıya kaldığını ve bazılarının vicdanı hiç sızlamadan bu ülkeyi bunlara teslim ettiklerini hatırlatarak, 'Fötr şapkalarını alıp kaçanları bu ülkede çok gördük' diye konuştu.

Milletin emanetini kutsal bilerek kirli senaryoları ellerinin tersiyle ittiklerini, kirli işlere, çetelere, cuntalara, faili meçhullere göz yummadıklarını belirten Erdoğan, geçmişte bir avuç mafya mensubunun bu ülkenin kaderiyle oynamasına 'Eyvallah', 'Gemisini yürüten kaptan' diyenlerin bulunduğunu, kendilerinin ise ellerini taşın altına koyup risk aldıklarını, tehditlere boyun eğmediklerini, her türlü çete, mafya ve kirli örgütlenmenin üzerine gittiklerini söyledi.

GERİ DÖNÜŞLER DEVAM EDECEK

Geri dönüşlerin devam edip etmeyeceğinin sorulduğunu anımsatan Erdoğan, “Biz, süreci bitirmedik. Zaten geri dönüş sürecin bir parçası. İlk geri dönüşteki tabloyu biz yaşamak istemiyoruz. Bu konuda DTP'nin Türkiye'nin bir partisi olduğunu, 72 milyonun partisi olduğunu unutmaması gerekir' dedi. Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin kongresiyle ilgili yaptığı açıklamaya da değinerek, Bahçeli'nin “demokrasiye yönelik korkusu ve parti içi muhalefete dönük tedirginliğini, hükümet ve emniyet güçleri üzerinden bertaraf etmek gibi bir kurnazlık içinde' olduğunu kaydetti./yeni şafak