Abdullah Öcalan, avukatları ile yaptığı görüşmede 2011 şubat ayı içinde bir grup gazeteci ile görüşebileceğini belirtti.

GÖRÜŞMEK İSTEDİĞİ 3 GAZETECİ

PKK lideri Abdullah Öcalan, eylemsizlik kararının biteceği haziran ayında devletle süren görüşmelere bağlı olarak PKK'nin silahlı güçlerinin belli bir alanda toplanabileceğini söyledi. Öcalan "Böyle bir şeyin olması durumunda benim de onların başında olmam gerekiyor" dedi. Avukatlarıyla görüşen Öcalan, şubat ayında gazeteciler Cengiz Çandar, Ertuğrul Özkök ve Hasan Cemal'le görüşebileceğini de belirtti.

SOLLA İTTİFAK

Taraf gazetesinin sürmanşetine taşıdığı ve Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşme notlarının tam metninde Öcalan "özerklik" konusundaki eleştirilerinin yanı sıra çok ilginç değerlendirmeler de yaptı. Sık sık devletle görüşmelerinin devam ettiği vurgusunu yapan Öcalan, görüşmede özetle şunları söyledi: "BDP'nin yüzde 7,5 oyunun olduğu belirtiliyor. Yüzde 10'a çıkarabilirler, solla ittifak yapılamaz mı? Örneğin Batı'da tanınan demokrat ve popülaritesi yüksek olan bir kaç kişi aday gösterilebilir. Örneğin Fikri Sağlar gibi biri Mersin'den aday gösterilebilir.

'BENİM BAŞLARINDA OLMAM GEREKİYOR'

Diyalog süreçlerinde provokasyonlar gelişebilir. Haziran'da görüşmelerden çıkacan sonuca göre Kürt sorununun çözümü gündeme gelebilir ve silahsızlanma noktasında radikal kararlar gündeme gelebilir. Böyle bir çözümün gündeme gelmesi ve derinleşmesi halinde silahlı güçlerin çözüm gerçekleşene kadar bir yere toplanması gündeme gelebilir. Bunun olması durumunda benim de onların başında olmam gerekiyor.

'ŞUBAT AYINDA GÖRÜŞEBİLİRİM'

Benimle görüşmek isteyen aydınlar konusunda bir önerim olacak. Şubat ayında onlarla görüşme olabilir, Çandar'la, Hasan Cemal'le, Ertuğrul Özkök'le görüşebilirim. Devlet buna karar verirse bunun önü açılır"

DİYARBAKIR'DAKİ SERMAYE KESİMİNİ TEHDİT ETTİ

Öcalan "Diyarbakır'daki sermaye kesimi" dediği isimleri de "Ya demokrat olacaklar ya da o kentte nefes alamayacak duruma gelirler" diye tehdit etti.