Şişli'de polis ekipleri, saat 02.00 sıralarında durdurduğu taksideki Marya Amina Amed'in şüpheli davranışları nedeniyle çantasını aradı. Amed'in çantasında üzeri siyah bir boya kaplanmış çok sayıda Euro çıktı. Polis, parayı incelediğinde sahte olduğunu anladı. Bunun üzerine Amed gözaltına alınarak, Şişli Araştırma Büro Amirliği'ne götürüldü.

Polis, daha önce bazı iş adamlarının başvurusu üzerine yapılan operasyonda Nijeryalılar'dan oluşan bir dolandırıcılık çetesinin çökertildiğini belirtti. Operasyonda aynı paraların ele geçirildiğini belirten polis, çetenin çalışma yöntemini ise şöyle anlattı:

TEMİZLEYİCİ 100 BİN DOLAR

"İş adamlarını dolandırmayı planlayan şebeke üyeleri, ellerinde memleketlerinden getirdikleri yüklü miktarda döviz olduğunu söylüyor. Hepsi boyalı olan sahte paraların arasına yerleştirilmiş gerçek bir parayı alan şebeke üyesi, parayı özel bir temizleyici ile temizliyor. Daha sonra iş adamıyla bir döviz bürosuna giderek parayı bozduruyor. Kurbanlarına paraların gerçek olduğuna inandıran şebeke üyeleri, paraların temizlenmesi için solüsyon gerektiğini, bu temizleyicinin yurt dışından getirildiğini ve pahalı söylüyor. İş adamından temizleyici almak için 50 ila 100 bin dolara ihtiyaçları olduğunu belirten dolandırıcılar, bu yardıma karşılık aldıkları paranın bir kaç katını vereceklerini söylüyor. Parayı alan şebeke üyeleri daha sonra ortadan kayboluyor."

Polis, bu şekilde dolandırıcılık olayının son zamanlarda sık sık meydana geldiğini belirterek, iş adamlarını tuzağa düşmemeleri konusunda uyardı./vatan