Eski TBMM Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, “Demokrasilerde sandık ve seçimi temel ilke kabul edenler şunu da bilmelidirler ki; iktidarların el değiştirmesi kanlı olmamalıdır, şeytani olmamalıdır, entrika dolu olmamalıdır, müdahalelerle karşılaşmamalıdır. Halkın iradesi hür ve serbest olmalıdır, sonucuna da herkes katlanmalıdır” diye konuştu.

Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED), “Güvenli Ticaret Yolu” sloganıyla Altınpark fuar alanında, ANFED Ticaret Zirvesi düzenledi.

Zirvenin açılışında konuşan Arınç, son 6 yılda Türkiye'de siyasi istikrarın sağlandığını, bunun da ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini söyledi. Ülkenin, güvene, normalleşmeye, korkulardan kurtulmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Arınç, demokrasinin, “korkulardan kurtulma rejimi” anlamına geldiğini vurguladı.

Arınç, 1969 yılından bu yana siyasetle ilgilendiğini ifade ederek, ülkenin yakın siyasi tarihte darbelerle, muhtıralarla, gizli açık müdahalelerle karşı karşıya kaldığını ve ülkenin bu nedenle çok zaman, servet ve can kaybettiğini anlattı. 2002 yılı seçimlerinin “devrim” niteliği taşıdığını kaydeden Arınç, halkın bu seçimde geçmiş siyaseti bir kenara bırakarak, yeni bir kapı açtığını ifade etti.

Bu yeni siyaset anlayışının hakkındaki görüşlerini dile getiren Arınç, “2002, demokrasinin temel şartı olan halkın oylarıyla iktidara gelmek ve halkın oylarıyla iktidardan gitmek prensibini geçerli hale getirdi” dedi. Demokrasilerde “sandık ve seçim” bulunduğunu, iktidarların “geldiğini ve gittiğini”, bunu da halkın duyduğu güvenin belirlediğini anlatan Arınç, şöyle konuştu:

“Bütün bu konuda, halka tam yetki verilmelidir, çünkü egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir.

Demokrasilerde sandık ve seçimi temel ilke kabul edenler şunu da bilmelidirler ki; iktidarların el değiştirmesi kanlı olmamalıdır, şeytani olmamalıdır, entrika dolu olmamalıdır, müdahalelerle karşılaşmamalıdır. Halkın iradesi, hür ve serbest olmalıdır, sonucuna da herkes katlanmalıdır.”

“HAKİMLERİN, DOĞRU KARAR VERECEĞİNE İNANIYORUZ”

Arınç, ülkede 6 yıl içinde sağlanan siyasi istikrar ile enflasyonun tek haneli rakamlara gerilediğini, kişi başına düşen milli gelirin 9 bin doların üzerine çıktığını ve ülkenin 24 çeyrektir kesintisiz büyüme gösterdiğini anlattı. Bülent Arınç, bu tablodan rahatsızlık duyan bir takım çevrelerin, AK Parti kapatma davası ile “yeni bir endişe” ortaya koymak istediklerini ifade ederek, bir kamuoyu araştırmasına göre, halkın yüzde 70'inin kapatma davasının ekonomiyi, AB sürecini olumsuz etkileyeceğine inandığını, yüzde 60-65'lik bir kesimin de kapatılmayı “halksız” bulduğunu kaydetti. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Düşünebiliyor musunuz, bu kadar yapılmış işler var, yapılmış yollar var, barajlar, göletler var, eğitim kurumları var, sağlık kurumları var, AB ile müzakereye başlamış bir ülke var, 6 tane başlığı başarıyla görüşmüş ve kapatmış bir Türkiye var. Türkiye dünyada yeniden tarihte olduğu gibi güçlü bir devlet olarak bilinmenin keyfini yaşamaya başladı, hem bölgesindeki gelişmelerden hem dünyadaki gelişmelerden ve dünyanın barışından sorumlu hale gelmiş ve biz bunu laikliğe aykırı eylemlerin odağı olmak gibi bir suçlama ile karşı karşıya bırakıyoruz.

Değerli dostlar, bunun yargı sürecinde cevapları mutlaka verilir. Oradaki hakimlerin bu dava dosyasında delil olarak sunulmuş bir takım spekülatif gazete haberlerinin dışına çıkarak, gerçek deliller arayacağına ve doğru bir karar vereceğine inanıyoruz.”

“BUNLAR, TÜRKİYE'NİN BAĞIRSAKLARINI TEMİZLEMESİDİR”

Arınç, Türkiye ne zaman ayağa kalkmaya, güçlenmeye başlasa ülkeye “bir takım sıkıntıların getirildiğini” ifade ederek, davanın iddianamede yer alan hukuki nedenlerinin dışında, gazete sütunlarına yansıyan siyasi nedenleri bulunduğunu kaydetti.

Bülent Arınç, ülkenin böyle imtihanlarla geçmişte karşılaştığını, bugün de karşılaşmakta olduğunu kaydederek, “Göreceksiniz ki ülkemizi tökezletmek isteyen, milletimizi üzmek isteyen, milletin güvendiklerini ve bağrına bastıklarını yasa dışı yollarla yok etmek isteyenler, emellerine ulaşamayacaklardır” diye konuştu.

Ülkedeki istikrarı hiç kimsenin bozamayacağını ifade eden Arınç, ülkenin ekonomisinin ve siyaset anlayışının yerine oturduğunu söyledi. Arınç, geçmişte ekonomik krizlere yol açan bazı olaylara atıfta bulunarak, “Filanın ters bakması, filanın yüzünü büzmesi, filanın hiç konuşmaması, sokaktaki kedileri bile ilgilendirmiyor” dedi.

Kimsenin endişeye kapılmamasını ve yaşamlarını, işlerini sürdürmesini isteyen Arınç, “Bunların hepsini atlatırız, bunların hiçbirisinden olumsuz bir sonuç çıkmayacak. Bunların hepsi bir taraftan Türkiye'nin bağırsaklarını temizlemesidir, bir taraftan da mutlu doğum sancılarıdır. Hiçbir şey sıkıntı çekmeden olmaz, sizler varsanız, bu siyasi kadrolar varsa Türkiye hep ileri gidecektir, bundan kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de konuşmasında, fuar alanında, gıdadan inşaat malzemelerine kadar değişik alanlarda faaliyet gösteren 120 firmanın bir araya geldiğini belirterek, bunun önemli bir başarı olduğunu söyledi. Bu yıl ilk kez düzenlenen organizasyonun geleneksel hale getirilmesi gerektiğini belirten Aygün, organizasyonu gelecek yıl ATO'nun yeni yapılacak fuar alanında ağırlamak istediklerini söyledi.

ANFED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kaynak da “güvenli ticaret köprüsü” oluşturmak istediklerini belirterek, organizasyonun tüm katılımcılara hayırlı olmasını, herkesin evine iyi iş bağlantılarıyla, mutlu dönmesini diledi.

ANFED Ticaret Zirvesi, 2 gün sürecek. Etkinlik kapsamında, “devlet yardımları”, “AB hibe fonları”, “KOSGEB destekleri”, “TÜBİTAK destekleri” başlıklı seminerler de düzenlenecek.

AA