Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bakanlığına bağlı birimlerde incelemelerde bulunmak üzere dün gece Balıkesir"in Bandırma İlçesi"ne geldi. Günay, bu sabah Erdek ilçesine giderek Düzler Mevkii"nde bulunan Kyzikos Antik Kentinde devam eden kazı çalışmalarını inceledi. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kültür varlıklarından elde edilen gelirin yüzde 15"ini peşin olarak alan Maliye Bakanlığı"nı eleştirdi. “Maliye Bakanlığı imkanını bulsa ceketimizi alacak” diyen Bakan Günay, “Kültür varlıklarından elde ettiğimiz gelirin yüzde 15"ini, her ay peşin olarak Maliye Bakanlığı"na ödüyoruz. Biz kültür varlıklarını ayağa kaldırmak için kaynak bulmaya çalışıyoruz. Kazandığımızın yarısını Maliye Bakanlığı"na veriyoruz. Kültür girişimlerinde bulunuyoruz ama sonuç böyle oluyor” dedi.


Ertuğrul Günay, daha sonra Erdek ilçesine giderek Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Aysan"ı makamında ziyaret etti. İlçenin turizm ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Günay, “Kazı çalışmalarına ayrılan para son derece kısıtlı. 1 milyon TL"nin altında. Biz geçen yıl 20 milyon TL, bu sene de 20 milyon TL olmak üzere ek kaynaklar bularak, bunları 40 katına çıkarttık. Türkiye"de turizm son yıllarda son derece önemli bir istihdam kapısı ve toplumsal dönüşüm alanı oldu. Türkiye turizmden geçen yıl 20 milyar dolar üzerinde gelir elde etti. Bu yıl da Akdeniz bölgesindeki ülkeler arasında yaşanan krize rağmen durumu iyi olan ülkeler arasındayız. Ama sektörü destekleyecek bazı önlemler almamız gerekiyor” dedi.


KDV ARTIŞI
Açıklamalarında 2 gün önce 3 yıldız ve üzerindeki tesislerin yeme içme merkezleri ile birinci sınıf lokantalarda KDV yükselten Maliye Bakanlığı"nı eleştiren Bakan Günay, “Maliye Bakanlığı KDV yükseltimine gitti ne yazık ki. Salı gününden itibaren turizmci arkadaşlarla toplantı halindeyiz. Önümüzdeki Çarşamba günü ilgili bütün bakanlarla ekonomi ve turizm konulu koordinasyon toplantısı yapacağız. Bir kaç beklentimiz var. Ancak burada şimdi kamuoyunda özel bir beklenti yaratmak istemiyorum. Ama bir kaç konuda hazırladığımız çalışmamız var. Toplantıda gündeme getireceğiz. Bunlar, hükümetteki kabine değişikliği öncesi arkadaşlarımızla mutabık kaldığımız, yeni arkadaşlara ise anlatmamız gereken konular. Bu alanda iyileştirmeler yapma amacındayız” diye konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra tekne ile Zeytinli Ada"ya giderek burada bulunan tarihi mezar kalıntılarını inceledi. Yapılan arkeolojik çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Günay, daha sonra döndüğü Erdek ilçesinde Açık Hava Müzesi"ni ve inşaatı devam eden Erdek Belediyesi tarafından yaptırılan Kültür Merkezi"nde incelemelerde bulundu.