ADANA'da ayrı yaşadığı eşiyle barışmasına aracılık etmediği iddiasıyla kayınbiraderinin eşi ve oğlunu boğazlarını keserek öldürmekten yargılanan şoför 43 yaşındaki Ahmet Atalya Gerçek, kendisine "sidikli' denildiği için cinayetleri işlediğini öne sürdü.

34 yaşındaki Filiz Tintaş ile 10 yaşındaki oğlu Gökhan Tintaş'ı öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen Ahmet Atalya Gerçek'in 5'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. 17 Nisan'da Emek Mahallesi'ndeki Bizim Apartman'ın 9'un katında işlenen cinayetleri bir anlık öfke sonucu işlediğini savunan Ahmet Atalya Gerçek, öldürdüğü Filiz Tintaş'ın, eşi Naime Gerçek ile barışmasına engel olduğunu ileri sürdü.

Eşi ile aralarını düzeltmesi için olay günü Filiz Tintaş'ın evine gittiğini anlatan Gerçek savunmasında şunları söyledi:

"Eşim Naime ile barışmak için Filiz Tintaş ile görüşmek istedim. Kapıyı çaldım. Filiz kapıyı aralayıp, beni görünce ne istediğimi sordu. Ben de Naime hakkında konuşmak istediğimi söyleyince içeri aldı. Naime'nin niye böyle yaptığını sorduğumda bana, `Naime seninle boşanmaktan vazgeçti diyelim. Senin gibi sidikliyi koynuna alıp, başına boynuz mu takacak?' dedi. Filiz o cümleyi söyleyince çok sinirlendim. Kendimi kaybettim. Çünkü idrar yollarından rahatsızım. Mutfak tezgahının üzerindeki bıçağı alıp, vurmuşum."

Sanık Ahmet Atalya Gerçek, savunmasında idrar yollarından rahatsız olduğunu, "sidikli" sözüyle o an kendini kaybettiğini söyledi. Sanık Gerçek, 10 yaşındaki Görkem'i neden öldürdüğüyle ilgili soruya ise "Görkem de olay sırasında yanımızdaydı. Bu konuda konuşmak istemiyorum" diye ifade verdi.

Duruşma eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.

DHA