İnternet üzerinden maille ulaştıkları bir doktora 750 bin avro kazandığını, bu parayı alması için bin 750 dolar para göndermesini söyleyerek dolandırmaya çalışan yabancı uyruklu 1'i kadın 5 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde polise başvuran doktor A.K, kendisine mail atan bir firmanın, kazandığı para ödülünü alabilmesi için para yatırması gerektiğini yazdığını söyledi. 
 
Doktor, İngiltere'den gelmiş gibi gösterilen mailde, "Uluslararası Otomobilciler Fabrikası Birliği Departmanı" tarafından düzenlenen çekilişte, 750 bin avro kazandığını ancak paranın hesabına geçmesi için verdikleri hesap numarasına bin 750 dolar yatırması gerektiğinin belirtildiğini ifade etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, gelen maili takip eden polis, iletinin İstanbul Avcılar'da bir evden atıldığını belirledi. 
 
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri eve yaptığı baskında, Ruanda uyruklu Alman S, Hasan U, Muhammet H, Burundi uyruklu Obama K. ile Nijerya uyruklu Adelo M'yi gözaltına aldı. Evdeki 5 bilgisayar ve cep telefonlarına el konuldu. Asayiş Şube Müdürlüğünde yapılan incelemede, mailin, ele geçen bilgisayarlardan atıldığı tespit edildi. Üzerinden sahte mülteci kartı çıkan zanlılar, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
 
AA