Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2014’te Çankaya Köşkü’ne çıkması halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün fiili siyasette yer alabileceğini belirterek, “Bu saatten sonra herhalde Kayseri İl Başkanı olacak değil” dedi. Erdoğan ve Gül’ün makam hırsı yüzünden birbirlerine düşmeyeceklerini, Başbakan, “Cumhurbaşkanlığına adayım” dediğinde Gül’ün, “Ben de adayım” demeyeceğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

Eve kapanıp torun sevmez 

O gün geldiğinde benim tanıdığım Sayın Gül, eve çekilip torun sevmeyecektir. ‘Görev sürem bitti’ diyerek, Sayın Sezer gibi çekilip dünyaya kapanmayacaktır. Ne yapacağı kendi tercihidir, ama ben içimden geçeni söyleyeyim. Sayın Gül 2014’te, 64 yaşında olacaktır, sağlığı da çok şükür yerinde. Fiili siyasette de yer alabilir, saygın bir insan olarak sivil toplum içinde ya da uluslararası kuruluşlarda da çok ciddi, önemli görevler alabilir. Hiçbirini yapmasa da ben kendisini içine kapanacak biri olarak görmüyorum. Fiili siyasetten kastım ise herhalde bu saatten sonra Kayseri İl Başkanı olacak değil. O günkü şartlar ne olur onu bilemem ama ben bir öngörü olarak ne olabileceğini, ne olması gerektiğini söylüyorum.

Kıs kıs gülüyorum

Bugün ne olsa cemaatten biliniyor, öyle ki, kar yağsa ‘Cemaat yağdırıyor’ diye absürt bir yaklaşım var. ‘Cemaat Fenerbahçe’yi ele geçiriyor’ iddiasına kıs kıs gülüyorum. Mesela Fettah Tamince (Rixos otellerinin sahibi), Fethullah Hoca’ya sempati gösteren bir insandır. Şimdi bundan yola çıkarak Fethullah Hoca otelcilik sektörünü, turizm sektörünü ele geçiriyor denebilir mi? Bu ne kadar saçma. Hoca’ya gönül veren insanlar spor, iş, eğitim dünyasında da olabilir, Hoca şunu ele geçiriyor, bunu ele geçiriyor denebilir mi? Benim bildiğim cemaat ele geçirmeye de kalkmaz, istiyorsa gider kendisi bir spor kulübü kurar. Üniversite kurmak mı, yoksa spor kulübü kurmak mı daha zor? Eskiden adamın başına bir hal geldiğinde dış güçler ve onun yerli işbirlikçileri deniyordu, böyle klişe laflar vardı, şimdi bir günah keçisi arandığında cemaat.

Fethullah Hoca şeyh değil

Hocaefendi Türkiye’ye dönerse insanlar kendisine bağrını açar ama o sılayı tercih etti, takdir kendisine aittir. Fethullah Hoca bir şeyh değil, kimseye elini de öptürmez. Pennsylvania’da yüzlerce insan ziyaret etmek istiyor. Kibar bir insan kimseyi geri çevirmiyor. Sağlık durumu da dikkate alındığında, buraya geldiğinde ortaya çıkacak ziyaretçi potansiyeliyle başa çıkabileceğini de zannetmiyorum. Gelmemesiyle ilgili görünen sıkıntılardan biri de budur. Sonuçta turp gibi bir insan değil. Şeker hastalığı, kalp yetmezliği var, bir çok ilaç alıyor. Allah yardımcısı olsun.             

hürriyet