Aylin Hanım"ın kurucularından olduğu “Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı” yararına düzenlenen özel programa yıldız yağdı. Gecede 3 milyon 150 bin TL ile rekor bağış toplandı.

Önceki akşam ekran başındaki milyonlar, bir annenin yıllar süren mücadelesi sonunda elde ettiği mucizevi başarıyı gözyaşları arasında izledi. İkiz çocuklarından Cem"in iletişim kurmakta güçlük çektiğini 7 yıl önce fark eden Aylin Sezgin, Türkiye"deki tüm otistik çocukların eğitimi için başlattığı kampanyayı zirveye ulaştırdı. Kanal D"deki Beyaz Show"a Türkiye"nin ünlü sanatçıları katıldı.

Kampanyaya on binler destek oldu ve otistik çocuklar için 3 milyon 150 bin TL toplandı. Programa katılan Sağlık Bakanı Pror. Dr. Recep Akdağ, “Bunca yıl çocuk hekimliği yaptım bu hastalığı daha önce ben de bilmiyordum. Çünkü Dünyada 1995"ten sonra bunun eğitimi verilmeye başlandı. Aylin Hanım onun için Türkiye"de otizmin tarihini değiştiren kadındır. Ona ne kadar saygı duysak azdır” dedi. Aylin Sezgin hiç konuşamayan oğluyla birlikte onlarca kişiyi özel eğitim alacak eğitim kurumlarına kavuşturmasıyla tanınıyor. Köklerini 7 yıl önce attığı vakfın başarılı çalışmaları oğlunun bu hastalığı yenmesini sağladı. Önceki akşam da ekrana oğlu Cem"i çıkardı. İki eğitmen eşliğinde sorulara kısa yanıtlar veren Cem"i konuklar çılgınca alkışladı. Beyaz, “Bu alkışlardan rahatsız olabilir mi” diye sordu, annesi ve eğitmenler ise olmayacağını söyledi. Geceden diğer notlar:

- Orhan Gencebay, Emel Sayın, Hülya Avşar, Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Acun Ilıcalı, Kubat, Mehmet Ali Birand, Cemal Hünal, Tuğba Büyüküstün, Pelin Karahan, İbrahim Kendirci, Aslı Enver gibi isimler geceye destek verdi.

- İşadamı Ali Ağaoğlu 100 bin TL, Hülya Avşar tenis raketini, Tuba Büyüküstün kendi elleriyle yaptığı bir tabloyu, Orhan Gencebay bestelerini yaptığı sazını, Cemal Hünal ilk atının eğerini vakıf için bağışladı.

- Var mısın Yok musun yarışması ile reytinglerde uzun süre zirvede kalan Acun Ilıcalı, yüzünü hiç göstermeyen bankacı Hamdi Bey"in resminin olduğu bir kutuyu bağışçılardan birisine hediye edilmesi için getirdi.

- Issız Adam filmiyle ön plana çıkan oyuncu Cemal Hünal, çok kaliteli olduğunu söylediği eğerini bağışçılardan birisine hediye olarak verilmesi için bağışladı.

- Kavak Yelleri"nde oynayan Pelin Karahan, yardım masasında gece boyunca gelen telefonları yanıtlayarak bağışların toplanmasına yardım etti. Cem Yılmaz, yaptığı çizimleri, her biri 30 TL"ye vakıf için sattı. Stüdyodaki bir çiftin isimlerini çizmesi karşılığında aldığı 100 TL"yi yardım masasına verdi.

Otizmli çocuk annesi olmak...

Aylin Hanım"ın, 1997 doğumlu ikizlerinden Cem"e 15 aylıkken kesin tanı konuldu. O günden beri müthiş bir mücadele veren Aylin Hanım otizmli bir çocuk annesi olmayı şöyle dile getirdi: “İnsana gerçekten neyin önemli olduğunu acı bir dersle anlatıyor. Bütün hırslarınız, arzularınız sönüyor. Başta sadece size seslenebilmesi, sonra bir soru sorması gibi küçük şeylerle mutlu olmayı öğretiyor. Bazen kurduğu tuhaf cümleye güler buluyorsunuz kendinizi, bazen mecazları anlamasına... Ama başardığı küçücük bir şeyi önemsiyorsunuz.”