Aydın Emniyet Müdürlüğünün ''Sosyal Sorumluluk Projesi'' kapsamında, Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezinde eğitmen olmak amacıyla öğrenim gören gençler, Germencik'e bağlı Ortaklar beldesinde maddi durumu iyi olmayan zeki öğrencilere derslerinde yardımcı oluyor.
Aydın Valiliği ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Belediyesinin destekleriyle iki yıl önce uygulanmaya başlayan ''Sosyal Sorumluluk Projesi'' Aydın ve ilçelerinde devam ediyor.
Maddi durumu iyi olmayan, dershaneye veya herhangi bir kursa gidemeyen çocukların, eğitim öğretim alanındaki eksikliklerini gidermek, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve terör örgütlerinin eleman kazanma faaliyetlerini engellemek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, kursun devam ettiği Ortaklar Kurtuluş İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
Ziyarette, eğitim gören 140 öğrenciye kırtasiye yardımı yapan Kurt, öğrencilerle aynı sıraya oturdu.
Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Bizim de bazı imkanlarımız var. Bunları değerlendirmek istiyoruz. Hiç olmazsa bu çocuklarımız kurslardan yararlansın ve imtihanlarında başarılı olsun. Biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada 140 öğrenci var. Aydın il merkezinde de 400 civarında öğrencimiz var. 500'ün üzerinde öğrenciye eğitim veriyoruz. İnşallah bu çocuklarımız ileride bu fırsatları değerlendirerek başarılı öğrenci ve insan olurlar. Çevrelerine ve memleketlerine faydalı olurlar.''
Aydın Polis Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Cahit Demir de merkezin, eğitim gören polis adaylarının kurslarda gönüllü öğretmenlik yaptığını belirterek, ''Herkesin kendine göre sorumluluğu var. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz'' dedi.
Ziyarete, Germencik Kaymakamı Resul Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Erkan Azak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Tunç ve Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın da katıldı.