Tanınmış sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Cengiz Küçükayvaz ve arkadaşlarının rol aldığı ''Bu Para Başka Para'' adlı iki perdelik komedi, 19 Mart Cumartesi günü saat 19.30'da Kayseri Şehir Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Ray Cooner'in yazdığı, Haldun Dormen'in Türkçeye çevirdiği oyunu Cengiz Küçükayvaz yönetiyor.

Küçükayvaz'ın yanı sıra Züleyha Karyağdı, Tekin Temel, Esin Karakaya, Hüseyin Erkanlı, Cevher Güzey, Uğur İzgi ve Tarık Karyağdı'nın rol aldığı oyun, Kayserili tiyatroseverleri kahkahalarla güldürecek.

Oyunun Kayseri organizasyonunu üstlenen İbrahim Altuntaş, bu tür etkinliklerin Kayseri'nin sosyal yaşamına renk katacağına inandığını belirterek, '' Cengiz Küçükayvaz ve arkadaşları 2 perdelik bu oyunla Kayserililerle buluşacak. Oyunda, sıradan bir adam, bir muhasebeci olan Henry Perkins'in serüvenine konuk oluyoruz. İçi para dolu bir çanta, başka bir çantayla karışırsa ne olur? Ortalık karışır. Gerisini hep birlikte izleyeceğiz'' dedi.

-SİVAS-

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), yeni oyunu ''Bekçi Murtaza'' adlı oyunu ile sanatseverlerle buluşacak.

Orhan Kemal'in yazdığı ''Bekçi Murtaza'' adlı oyunun yönetmenliğini İstanbul Devlet Tiyatrosu rejisörlerinden Işıl Kasapoğlu yapıyor.

Yönetmen yardımcılığını Ulaş Ersoy, reji asistanlığını Filiz Uysal ve Kerem Yücel, dekor tasarımını Seyhan Kırca, kostüm tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını İzzettin Biçer, müziğini Nejat Yavaşoğulları ve müzik sözlerini Yavuz Pekman'ın yaptığı oyunda, Cevat Duman, Arif Yavuz, Mehmet Demiralp, Ümit Dikmen, Nesimi Kaygusuz, Özgür Cengiz, Kerem Yücel, Volkan Gündüz, Ozan Kalkan, Fulya Ülvan, Filiz Demiralp, Burcu Ongun Altay, Begüm Şahin, Özge Günay ve Filiz Uysal rol alıyor.

Bugün, yarın ve 19 Martta, saat 19.30'da sahnelenecek oyunun konusu işe şöyle:

'1940'lı yıllarda savaş sonrası göç almaya başlayan Türkiye, Adana'nın bir gecekondu mahallesinde, Alasonya'dan gelen bekçi Murtaza ve ailesini ağırlamaktadır. Vazife her şeyden üstünse, alınmışsa sıkı kurs, görülmüşse amirlerinden sıkı disiplin ve terbiye, sadece vazifenin üstünlüğü varsa, işte orada Murtaza'nın neşeli başlayıp trajediyle biten öyküsü hayat bulur.'

-KONYA'DA KÜLTÜR-SANAT-

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), ''Bavul'' adlı oyunu sahneleyecek.

Dekoru Savaş Çevirel, kostümleri Savaş Çevirel ve ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait oyunda, Güldeniz Aytutuldu, Türker Şenyiğit, Metin Oyman, Melek Çekmeçe rol alıyor.

Seyahat dönüşünde, havaalanında bavulları karışan bir kadın ve erkeğin öyküsünü anlatan oyunu bugün ve yarın saat 20.00'de, 19 Mart Cumartesi günü saat 15.00 ve 20.00'de, KDT sahnesinde izleyicinin beğenisine sunulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde her hafta sonu gerçekleştirdiği periyodik programlarda, tekkelerin kapanmasından evvel bestelenip günümüze ulaşabilmiş olan Mevlevi ayinlerini icra ederek, sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, yarın Ömer Faruk Belviranlı'nın sunumuyla Mevlana Kültür Merkezi'nde Türk Müziği Konseri düzenleyecek. Topluluk, 19 Mart Cumartesi günü ise yine aynı yerde, Sababuselik Mevlevi Ayini ve sema gösterisi düzenleyecek.

-ESKİŞEHİR-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, ''Açık Aile'', ''Dostum Şifo'', ''Azizlikler'', ''Mankurt'', ''Gayri Resmi Hürrem'', ''Derin Bir Soluk Al'' adlı oyunlar sergilenecek.

Ünlü İtalyan yazar Dario Fo'nun yazdığı ''Açık Aile''nin çevirisi Füsun Demirel tarafından yapıldı. Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Tolga Tümer'in yönettiği oyunda, Özlem Boyacı ve Korel Cezayirli rol alıyor.

Kadın erkek ilişkilerini farklı bir bakış açısıyla ele alan oyun, 18 Mart'ta Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.

Şehir Tiyatrolarının yeni çocuk oyunu olan ve oyuncu Emre Basalak tarafından yazılıp yönetilen ''Dostum Şifo''da, İmren Şengel, Esma Yavuz ve Halil Ahmet Gökaydın rol alıyor. Ramazan Albayrak, Gökalp Mayakan ve Anıl Koç'un canlı müzik performansı eşliğinde, bir köpek ve bir çocuğun arkadaşlığının anlatıldığı sözsüz oyun, 20, 22, 23 ve 24 Mart'ta Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde sahnelenecek.

Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal, taşlama ve köşe yazılarından, Genco Erkal'ın uyarladığı ''Azizlikler'' oyununda Özlem Akdoğan, Hakkı Kuş, Zafer Ergül, Ali Eyidoğan ve İsmail Dündar rol alıyor. Oyun, 22 Mart'ta Tepebaşı Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un yazdığı, Emir Murat İzci'nin yönettiği ''Mankurt'' oyununda Serhat Onbul, Gamze Demirer ve Tulga Serim rol alıyor. St. Petersburg Theatre Generation oyuncularıyla ortak proje olarak ele alınan gençlik oyunu, Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sahnesinde 22 ve 24 Mart'ta izlenebilecek.

Özen Yula'nın yazdığı, Gökhan Soylu'nun yönettiği ''Gayri Resmi Hürrem'' de Özlem Boyacı, Özlem Baykara Danacı ve Çiğdem Altuğ rol alıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun iç yüzünü ve imparatorluktaki kadın hakimiyetini farklı bir dille ele alan oyun, 23 Mart'ta Tepebaşı Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.

Ünlü İngiliz komedyen ve oyun yazarı Ben Elton'un yazdığı, ''Derin Bir Soluk Al'' adlı oyunun çeviri ve uyarlaması Ahmet Levendoğlu'na ait.

Şehir tiyatrosu sanatçılarından Berkay Akın'ın yönettiği oyunda Emre Basalak, Murat Danacı, Başak Boran Oksal ve Ercüment Yılmaz, rol alıyor. Oyun, 24 Mart'ta Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde izlenebilecek.