Yeni Ford Focus'un 180 PS gücündeki 1.6L EcoBoost benzinli motoruna yapılan akustik ayarla, ani hızlanmalarda etkileyici ve spor bir ''kükreme efekti'' elde edildiği, kullanılan özel teknolojiyle de istenmeyen motor gürültüleri filtre edilip kulağa hoş gelenleri otomobilin içine verilerek sürücünün keyfini en üst düzeye çıkarmanın amaçlandığı bildirildi.Ford Otosan'dan yapılan yapılan yazılı açıklamada, mayıs ayı itibariyle Türkiye'de de satışa sunulacak olan Yeni Ford Focus'un 180 PS gücündeki 1.6L EcoBoost motorunun, sürüş keyfinin daha da üst seviyelere çıkarılması için özel akustik çalışmalarına tabi tutulduğu bildirildi.

EcoBoost'ta, büyük motorların gücünü ve torkunu sağlayan motorun turboşarj ünitesinin, özellikle yüksek devir aralıklarında motorun doğal sesini kaçınılmaz şekilde kestiğinin belirtildiği açıklamada, turboşarj özelliğine sahip bir otomobilde gaz pedalına yüklenilse bile turbonun ıslığı andıran sesinin sürücüye keyif veren motor sesini bastırabildiği ifade edildi. Ford mühendislerinin yeni Focus'ta bu işitsel zaafı 1.6L EcoBoost motoruna ''ses symposer'' adı verilen, küçük ama çok etkili bir cihaz ekleyerek aştıkları bildirilen açıklamada, Ford mühendislerinden Ralf Heinrichs'in şu görüşlerine yer verildi:

''Symposer, motordan çıkan güzel frekansları hava giriş sisteminden toplayan ve daha sonra da bu frekansları doğrudan kabine gönderen bir ses kutusu.

Bütün motorların kendi ses karakteri vardır ve bu karakteri belirleyen egzoz ve/veya emme sistemidir. Tipik olarak düşük devirlerde motor sesini egzoz sistemi belirlerken, yüksek devir aralıklarında motorun kendine özgü sesi ortaya çıkar.

Turboşarjlı motorlarda turbo, emme sisteminin entegre bir parçasıdır ve turbo yüksek hızlara çıktığında ıslık sesi baskın hale geldiği için indüksiyonun sesini kapatır.

''Heyecan verici indüksiyon sesini yeniden yakalamak veya yeniden yaratmak zorundaydık ve symposer ile yaptığımız, emme sistemi içinde turbodan gelen motor titreşimlerini yakalayarak doğrudan kabine gönderip güzel ve spor bir kükreme sesi elde etmek oldu.''