Zenginin sofrasını garibanın da cüzdanını süsleyen kedirgen otu Aydın'da yüzlerce kişinin geçim kapısı oldu. Dağlarda kendiliğinden yetişen otların bağı yaklaşık 10 TL’ye satılırken özellikle dağ köylerinde yaşayanlar için de iyi bir gelir kaynağı oluyor. 

Aydın, İzmir-Muğla ve Denizli yöresinde kendiliğinden çıkan kedirgen otu işi olmayan vatandaşlar için iyi bir gelir kapısı oldu. Mevsimin durumuna göre, günlük yaklaşık 300-400 lira civarında topladıkları kedirgenleri satarak para kazanan vatandaşların yüzü güldü.

Aydın Efeler İlçesi kırsal Karaköy mahallesinden Erdoğan Şadıllı, son bölgede yağışlar ve ılıman geçen hava sayesinde kedirgenlerin çıktığını belirterek “Son yağışlar iyi oldu. Ardından da güneş yüzünü gösterince kedirgenler çıktı. Şu anda dağ köylerinde iş yok. İnsanlar ekmeğini kedirgen toplayarak kazanıyor. Aydın’da toplanan bu otlar bağ bağ ayrıştırılarak çevre illere de gönderiliyor. Bir kişi normal şartlarda günlük 30-40 bağ kedirgen topladığını var sayarsak Allah bereket versin güzel kazanç” diye konuştu.

Kedirgenin oldukça faydalı bir besin olduğunu da belirten Erdoğan Şadıllı, özellikle kış döneminden bahara geçiş sürecinde insan metabolizmasının dengesinin sağlanmasına katkı sağladığını belirtti.

Çağla ve çilek de tezgahlarda yerini aldı

Öte yandan Aydın'da pazar tezgahlarında çağla ve çilek de yerini aldı. Çileğin kilosu 12 TL'den çağlanın kilosu ile 30 TL'den satışa sunuldu. Daha çok hamilelerin aldığı çağla gram ile satılıyor. 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

20170321aw016357_01.jpg20170321aw016357_02.jpg20170321aw016357_03.jpg