Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde öğrenim gören her öğrenciye bir elektronik kart verildi.
 
Birçok kurum ve kuruluşun kullandığı sisteme benzer şekilde okula geldiklerinde ve ayrıldıklarında elektronik kartlarını okuyucudan geçiren öğrencilerin giriş ve çıkış saatleri kayıt altına alınıyor. Kartın asıl dikkat çeken özelliği ise para yüklemesi yapılabilmesi. Öğrenciler, kantin alışverişlerini de para yükledikleri kartlarıyla yapıyor.
 
Okul idarecileri ve Bilgisayar Öğretmeni İbrahim Köklü tarafından geliştirilen elektronik kart sistemiyle öğrencilerin ders aralarında okuldan kaçması da engelleniyor.
 
"KARTLA KANTİNDE ALIŞVERİŞ DE YAPILIYOR"
 
Elektronik kart uygulamasıyla okuldan kaçmanın tarihe karıştığını ve bu sayede velilerin de çocuklarının güvenliğinden endişe etmediğini belirten Okul Müdürü Ayla Bektaş, yaklaşık 1 yıldır kullandıklarını söyledi.
 
Bektaş, sistemin yararını hemen her alanda gördüklerini vurgulayarak, "Okuldan kaçmadan kaynaklanan disiplin sorunları tamamen ortadan kalktı. Daha önce, öğrenci izinli olmadığı halde derse gelmez veya geldiği halde okuldan kaçardı. Sistemi uygulamaya geçirdiğimizden beri böyle bir disiplin vakası hiç olmadı" dedi.
 
Elektronik kart sistemini ilk etapta okul giriş ve çıkışlarını takip etmek amacıyla hayata geçirdiklerini, ancak sonra sistemi geliştirdiklerini anlatan Bektaş, "Kantin alışverişlerinde elden ele gezen, hijyenik olmayan banknot ve madeni paralar kullanılıyordu. Uyguladığımız sistemi geliştirerek kartları para yüklenebilir hale getirdik. Öğrencilerimiz artık kantin alışverişlerini de kartla yapıyor. Hem iktisatlı olmayı öğrendiler hem de sağlıklı bir şekilde alışverişlerini yapıyorlar" diye konuştu.
 
Sistem sayesinde, öğrencinin okula 30 dakikadan fazla geç kalması halinde velisinin cep telefonuna mesaj gönderildiğini aktaran Bektaş, önümüzdeki yıl uygulamanın kapsamını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Bektaş, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren sınıflardaki yoklamaları da elektronik kartla yapmak için çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.