Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlık merkez teşkilatındaki öğretmenlerin görevlendirmelerine son verdiklerini kaydetti. Dinçer, "Bakanlıkta ve Bakanlığa bağlı taşra teşkilatlarının hiçbirisinde öğretmen unvanlı geçici görevli kimse kalmayacak. Temel sloganımız, öğretmen sınıfta" dedi.
Dinçer, eğitim muhabirleri ile iftarda bir araya geldi. Bir soru üzerine, bakanlık merkez teşkilatındaki öğretmenlerin görevlendirmelerine son verdiklerini kaydeden Dinçer, projelerde çalışan ve bakanlığın gerçekten ihtiyaç duyduğu öğretmenlerin belirlendiğini aktardı. Dinçer, "Onları bakanlık kadrolarına aktaracağız. Temel sloganımız, öğretmen sınıfta" diye konuştu. Geçici görevlendirmelerin hepsinin 15 Haziran ile sınırlandırıldığını hatırlatan Dinçer, "15 Haziran geldiğinde görevlendirmeleri uzatmadığımız için herkes kendi kadrosuna geri dönmüş oldu. Valilikler, il müdürlükleri görevlendirme yapamayacak" şeklinde konuştu.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ
Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin çocukları için nasıl bir eğitimin verileceğinin sorulması üzerine Dinçer, "Orada konteynırlarda eğitim vermek için hazırlıklar yapıyoruz. Geçen yıllarda da o eğitimi aldılar. Dersler kendi müfredatımıza göre Arapça verilecek. Orada çocukların eğitimin ihmal etmemekle birlikte ailelerin Türkiye'de kalmalarını pekiştirecek bir tavırdan da uzak bir üslup içinde yapmaya çalışıyoruz. Başka ülkelerin müfredatlarının takip edildiği yerler, büyükelçiliklerin kendi bünyelerinde açtığı okullar. Onun dışında tüm okullarda kendi müfredatımızı takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ETÜT OKULLARI
Etüt okulları ile ilgili bir soru üzerine Dinçer, İstanbul'da 19 etüt okulu bulunduğunu hatırlattı. "Türkiye'de 7 bin ilkokulun içinde 19 okul nedir ki?" diye soran Dinçer, "19 okulun içeriği ile diğer okulları mukayese ettiğimiz zaman bence devletin yapmaması gereken bir işi yapmışız biz. Bütün Türkiye'deki temel kural o okula en yakın mahalledeki çocukların bu okula gitmesi. Ama bu açtığım okullar o mahallenin çocuğunu almıyor. Bu ilkokul çocuğu. Türkiye'de 7 bini aşkın okulda bu kural varsa, o 19 okulda da uygulanacak. Birilerine imtiyaz olmayacak" dedi.