SURİYE TV’Sİ MÜLTECİLER İÇİN?“TÜRKİYE’YE ZİYARETE GİDİYORLAR” DEDİ
 
TÜRKİYE SINIRINA AKIN EDİYORLAR
 
Sınırın diğer tarafında tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Şam, Halep, Deraa, Lazkiye ve Cisr Eş Şuhur’dan kaçan binlerce Suriyeli güvenli bölge olan Türkiye sınırına akın ediyor.
 
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın şikayetlerine konu olan Suriye Devlet Televizyonu, her zamanki alışkanlığını sürdürüyor. Ülkedeki katliamdan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve sayıları 10 bine ulaşan bir o kadarı da sınırdaki tel örgülerin arkasında ülkeyi terk edecekleri anı sabırsızlıkla bekleyen Suriyeli vatandaşlarından “Türkiye’deki akrabalarını görmeye gidiyorlar” diye bahseden Suriye Devlet Televizyonu, gün boyu yayınlarını sürdürdü. Dünya basınında Suriyeli mülteciler olarak sürekli haber olan vatandaşlarını gezmeye gidiyormuş gibi gösteren devlet televizyonu ülkede yükselen tepkiler üzerine haberi yayından kaldırdı. Başkent Şam’a komşu Jouber şehrinden halkı temsilen Esad’la görüşen halk heyeti, Suriye basınını da yalan haber yapmak, gerçekleri saptırmak ve fitne çıkarmakla suçlamıştı.
 
TÜRKİYE’YE SEVGİ VE ÖFKE
 
Öte yandan, ayaklanmanın başladığı Dera kentinde Başbakan Erdoğan’a destek gösterisi düzenlendi. Diğer yandan yönetim taraftarları ise Beşar Esad için düzenledikleri destek gösterilerinde Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çeşitli ülkeler aleyhinde protestoda bulunarak Türkiye, ABD ve Fransa bayraklarını yaktı. Göstericilerin ayrıca “Halk İskenderun’u geri istiyor” şeklinde slogan atması dikkat çekti.
 
BAŞBAKAN Erdoğan, SURİYE İÇİN DEVREDE
 
Beşar Esad, Erdoğan’ı arayarak AK Parti’nin seçim başarısından dolayı kutladı. Görüşmede, Erdoğan’ın, Esad’a, şiddette son vermesini ve reformları uygulamaya konulmasını istediği belirtildi. Erdoğan, ayrıca sınırdaki mültecileri ve Suriye medyasında Türkiye aleyhine çıkan haberleri de sordu.
 
Türkiye