Türk futbol tarihinin en önemli yatırımlarından Türk Telekom Arena'nın açılışı skandal olaylara sahne oldu. Büyük şovlarla başlayan geceye G.Saray taraftarının siyasileri protesto etmesi ve Başbakan Erdoğan ve bakanlarının stadı terk etmesi damgasını vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 19.25'te Arena'ya geldi. Tünelde iki anchorman Ali Kırca ve Mehmet Ali Birand ile konuşan, hatta TV'ye röportaj veren Başbakan Erdoğan daha sonra bakanları ile birlikte protokoldeki yerini aldı.

KIYAMETİN KOPTUĞU AN
HER ŞEY aslında iyi ve normal gözüküyordu. Önce Adnan Polat açılış konuşmasını yaptı. G.Saray taraftarının protesto ettiği Polat'ın ardından TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ıslıklar eşliğinde kürsüye geldi. Bayraktar'ın 'G.Saraylı yöneticiler Ali Sami Yen'deki görevlerini yerine getirmedi' şeklinde başlayan ilk cümlesi ile birlikte adeta kıyamet koptu. Bayraktar, tribünlerin aşırı tepkisine rağmen konuşmasını sürdürdü ve 'Yöneticiler beceriksiz, stadı yapamadılar biz yaptık' şeklinde ifadeler kullandı.

SADECE 30 DAKİKA KALDI
ŞİDDETLİ protestoya rağmen Bayraktar konuşmasını bitirdi. Arkasından da Başbakan Erdoğan, 'Bu nasıl nankörlük' diyerek olaylara tepkisini gösterdi ve konuşmasını yapmadan 30 dakika kaldığı Arena'dan ayrıldı. Erdoğan'a Devlet Bakanı Egemen Bağış, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Spor Bakanı Faruk Özak da eşlik etti.

CUMHURBAŞKANI YOKTU
SİYASİLERİN yanı sıra futbol adamları da bu duruma duyarsız kalmadı. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve TFF Başkanı Mahmut Özgener'in yanı sıra Sadri Şener, Göksel Gümüşdağ gibi kulüp başkanları da protestoya katılıp stadı terk etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise yoğun programı nedeniyle açılışa gelemedi.

G.Saraylı değiller
Ali Sami Yen'e veda günü, G.Saraylı taraftarların protestosuna maruz kalan Başkan Adnan Polat'a Türk Telekom Arena'nın açılışı da zehir oldu. Başbakan Erdoğan'ın tribünü terk etmesi üzerine locada gözyaşlarını tutamayan G.Saray Başkanı, Arena'da ancak Ajax maçının ilk yarısını seyredecek kadar kalabildi. Başkan, ikinci yarıyı izlemeyip stadı terk etti.
POLAT yönetim kurulunu bugün olağanüstü toplantıya çağırdı. Sarı-Kırmızılı yöneticiler, toplantıda protestoları masaya yatırıp skandala imza atanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasına yönelik karar alacak.

BAŞBAKAN Erdoğan'dan özür dileyen Polat şöyle konuştu:
'DAVETİMİZİ kabul edip açılışa teşrif etti. Kendisine G.Saray taraftarı diyemeyeceğim bazı insanların yapmış olduğu tepkiler nedeniyle stattan ayrılma mecburiyeti hissetti ve ayrıldı. Kesinlikle böyle bir şeyi hiç hak etmedi.

GEREKEN YAPILACAK
BİZİM G.Saray örf ve adetleri içerisinde Sayın Başbakanımızı burada çok iyi ağırlamamız gerekiyordu. Ama maalesef yapamadık. G.Saray camiası adına Sayın Başbakanımızdan özür diliyorum. Maalesef suiistimal edenler var. Böyle muhteşem bir geceyi bozanlar var. Kim olduklarını tespit edeceğiz ve gerekeni yapacağız.

Camian sana ihanet etti!
Devlet Bakanı Egemen Bağış, twitter ile birlikte protestolara olan tepkisini sözlü olarak da dile getirdi. Bağış, 'Bu yapılan nankörlük. Sayın başbakanımızın bu stadın yapılışında büyük emeği var. Defalarca durma noktasına gelen bu stat inşaatı, başbakanımız sayesinde devam etti ve böyle mükemmel bir tesis ortaya çıktı' dedi. Bağış, G.Saray Başkanı Adnan Polat'a da nankörlük vurgusunu tekrarlayıp, 'Camian sana ihanet etti. Tribünlere hakim olamıyor musun?' dedi. Bakan Mehdi Eker ise, 'Yapılanlar çok ayıp, çok saygısızca' ifadesini kullandı.

ÖZAK: Bayram cenazeye dönüştü
Devlet Bakanı Faruk Özak, 'Bayramı, cenaze törenine dönüştürmek çok büyük bir saygısızlık' dedi. Bakan, 'Bırakın buraya bu kadar emek vermiş bir kişiyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir sporsever ve özellikle G.Saray'a kimsenin yapamayacağı bir katkıyı yapmış bir kişi. Çok rahatsız oldu. Biz de rahatsız olduk. Tabii bütün G.Saraylılara mal etmek istemeyiz ama bu anlayışın mutlaka statlardan uzaklaştırılması lazım. Bu bir seviyesizlik. Başbakan tepkisini gösterdi ve ayrıldı. Bizi alkışlamaları, tebrik etmeleri lazımken, bu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda oturmak doğru değil' diye konuştu.

Kabullenmek mümkün değil
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 'Böyle bir Başbakan'a sahipken maalesef onu son derece üzdük. Bunu kabullenmek kesinlikle mümkün değil' dedi. Başkan Özgener, 'Bu stadı yapan ve Türk futboluna kazandıran Başbakanımız'ın protesto edilmesi kötü. Üzülmemek elde değil. Bu (dün) gece yaşananlar gerçekten üzücü' ifadelerini kullandı.

Organize işler bunlar
GSG Müdürü Yunus Akgül, açılışta her şeyin güzel başladığını ancak yaşananların hoş olmadığını ifade ederek, protestoların organize edildiğini savundu.
AKGÜL, 'Burada yaşananların tamamen organize olduğunu düşünüyorum. Çünkü G.Saray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. Çünkü daha önce defalarca G.Saray taraftarları böyle olmadığını ispatladı. Yaşananların G.Saray taraftarı tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Organize bir hareketti, nasıl bir organizasyondu bilmiyorum ama çok kötü bir organizasyon yapıldı. Bu akşam çok kötü anılarla buradan ayrılıyoruz' ifadelerini kullandı.
AKGÜL, Arena fikrinin en başından beri Başbakan'a ait olduğunu da sözlerine ekledi.

Ikinci skandal twitter' da çıktı
TÜRK Telekom Arena'da yaşanan skandalın ardından twitter da karıştı. Genel Müdür Yardımcısı Selim Terzi, Başbakan'a yönelik protestoya tepkinin dozunu kaçırınca ikinci bir skandala imza attı. Selim Terzi'nin 'Tabii ki burada durmayacağım. Ve vicdanı olan bu statta durmaz. Galatasaraylılığımdan utanıyorum. Başbakanı TT Arena'da yuhalayanların babaları belli değildir buna eminim. Şerefsizler yuhalayan kahpe GS taraftarı' mesajları yadırgandı. AK Partili bakan ve milletvekilleri ise twitterdan tepkilerini dile getirirken daha sağduyulu yaklaştı.

İşte o twit'ler:

- Edibe Sözen: Asla Galatasaraylı olmayacağım, olmadım da... Başbakan olmasa o stat yapılamazdı bu hızla, öyle bir nedenle ise daha da cahilcedir o saygısızlık'
- Egemen Bağış: Galatasaray'a, ülkemize ve İstanbul'a böyle muazzam bir tesis kazandıran emektarlara nankorlük yapanlar utansın. Stat hayırlı olsun. Galatasaray'ın yeni stadı etkileyici. Ülkemize ve İstanbul'a böyle bir tesis kazandıran başta Başbakanımız, emeği geçenlere çok teşekkürler.
- Suat Kılıç: Tepki koyanlar orada maç da izlemesinler bakalım... Sefillik ve acizlik bu olsa gerek!

100'lerce trilyon harcandı o stadyum için, rüya bir proje gerçekleşti BAŞBAKAN sayesinde. İdraktan mahrum sefillere yazıklar olsun!