Liseli kızı daha önce kaçırma girişiminde bulunan kişi ikinci denemesinde dehşet saçtı. Genç kız ile babası akrabaları olduğu öğrenilen zanlı tarafından av tüfeğiyle öldürüldü. Ailenin tehditler sebebiyle daha önce Savcılığa başvurduğu ve bu başvurunun ardından korunduğu öğrenildi.
 
Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde bir kişi, kendisiyle evlenmek istemeyen 15 yaşındaki lise öğrencisi akrabası ile kızın babasını öldürdü.
 
Alınan bilgiye göre, Elazığ il merkezinde oturan Burhan D. (30), sabah erken saatlerde Kovancılar ilçesi Çaybaşı Mahallesi Levent Sokakta bahçeli bir evde oturan ve akrabası olduğu belirtilen Cemal Karakaya’nın (50) evine geldi.
 
Burhan D, av tüfeğiyle evin bahçesindeki Karakaya ile evin kapısında duran kızı Nebahat’a (15) ateş etti. Nebahat Karakaya olay yerinde, baba Cemal Karakaya ise ağır yaralı olarak Elazığ’a kaldırılırken ambulansta hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan zanlı Burhan D’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
 
Bu arada, Burhan D’nin bir süre önce Nebahat Karakaya ile evlenmek istediği, ancak aile ve kızın buna karşı çıktığı, bu nedenle de aralarında tartışma yaşandığı öğrenildi.
 
TEHDİT EDİLEN AİLE SAVCILIĞA BAŞVURMUŞ
Lise öğrencisi Nebahat Karakaya’nın okul giriş çıkışları için Palu Cumhuriyet Savcılığına ’tehdit’ gerekçesiyle başvurması üzerine korunduğu belirtildi. Ayrıca Nebahat Karakaya’nın okula babası tarafından götürülüp getirildiği öğrenildi.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.