İSTANBUL Çocuk Şube Müdürlüğü dedektifleri, küçük yaştaki çocuklara fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine bir eve baskın düzenledi. Gözaltına alınan şahısların sorgularının ardından korkunç gerçek ortaya çıktı. Gebze'de yaşayan F.K'nın, dost hayatı yaşadığı M.C. ile birlikteliğinden olan çocuğunu, İstanbul'daki fuhuş evine 500 TL karşılığında sattığı ortaya çıktı.

ÇOCUK ŞUBESİ OPERASYON DÜZENLEDİ
Birlikte yaşadığı M.C'den olan 2 yaşındaki çocuğu A.S.'yi, İstanbul Avcılar'da kızları ile birlikte fuhuş yapan G.S.'ye 2007 yılında 500 TL karşılığında satan F.K, İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü'nün operasyonu ile yakalandı. Para karşılığı öz annesi ve M.C. tarafından fuhuş tüccarlarına satılan 2 yaşındaki A.S. ise Sosyal Hizmetler İl Müdürülüğü'ne teslim edildi.

FUHUŞ EVİNE BASKIN
İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü Ekipleri, küçük yaşta çocuklara fuhuş yaptırıldığı gerekçesi ile Avcılar'da bir eve baskın düzenledi. Ev sahibi Kenan Gürbüz, fuhuş yaptırmak suçundan gözaltına alındı. Baskın sırasında biri 18 yaşından küçük 4 kızı ile birlikte evde bulunan G.S.'de göz altına alındı. İfadesinde 18 yaşından küçük kızı hariç, diğer kızlarının evde fuhuş yaptığını kabul eden G.S. ve kızları ifadeleri alındıktan sonra serbest kalırken, daha önceden de fuhuş yaptırmak suçlarından sabıkası bulunan Kenan Gürbüz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"500 TL'YE 2 YAŞINDA KIS SATIN ALDIK"
Fuhuş yaptırmak suçundan sabıkalı Kenan Gürbüz ile aynı evi paylaşan G.S, emniyetten ayrılırken bir polis memuruna, "Kenan geçtiğimiz sene Gebze'den 2 yaşında bir çocuk satın aldı. Ben ona da bakıyorum" dedi. Bunun üzerine ikinci bir çalışma başlatan Çocuk Şube dedektifleri, henüz 2 yaşındayken 500 TL karşılığında satılan A.S.'nin annesi F.K ve birlikte yaşadığı M.C'ye ulaştı. Gözaltına alınarak İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlılardan F.K, çocuğunun gayri meşru olduğunu, ancak para karşılığı satıldığından haberi olmadığını ifade ederken M.C, iddiları reddetti.

Öte yandan anne F.K'nın yine birlikte olduğu M.C'den 2005 yılında bir çocuğu daha olduğu ve onun da Ataşehir'de bir aileye satıldığı belirlendi. Bu konu ile tahkikatı sürdüren polis M.C ve F.K'yı "Soyağacı değiştirmek" suçundan Üsküdar Adliyesi'ne sevk etti. / DHA