Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, 30 yaşındaki polis memuru Cüneyt Cesur, boşanmak için dava açan aynı zamanda Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'ün de özel kalem müdürlüğünü yapan ve meslektaşı olan 31 yaşındaki eşi Cahide Cesur'u yaraladıktan sonra beylik tabancasıyla intihar etti. Emniyet Teşkilatı'nın 164'üncü kuruluş yıl dönümü kutlamalarının yapıldığı 10 Nisan'da DHA muhabirine mutluluk pozu veren çiftin mutluluğu fotoğrafta kaldı.

Olay, saat 19.00 sıralarında Akçakale Meslek Yüksekokulu'nda yaşandı. İddiaya göre, 7 yıllık polis memuru olan ve 2 yıl önce Akçakale İlçesi'ne atanan Cahide ve Cüneyt Cesur çifti burada düğün yaparak dünya evine girdi. Genç çiftten Cahide Cesur, İlçe Kaymakamlığı'nda özel kalem müdürlüğü yapmaya başlarken, Cüneyt Cesur ise İlçe Adliyesi'nde görevlendirildi. Çocukları olmayan ve bir süre önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle sık sık tartışan çifti boşanma kararı aldı. Çift, geçtimiz hafta boşanma davası açmalarına rağmen, Akçakale İlçe Emniyet Amirliği'nce gerçekleştirilen polis haftası kutlamalarında birbirlerine sarılarak poz vermeyi de ihmal etmediler. Karısının evini ayırıp Meslek Yüksekokulu lojmanlarına taşınmasını hazmedemeyen Cühet Cesur, akşam saatlerinde konuşmak için yanına gitti. Cahide Cesur'un yeni evine gidip tartışmaya başlayan ve alkollü olduğu ileri sürülen Cüneyt Cesur, bir süre sonra beylik tabancasını çıkarıp iki el ateş etti.

Cahide Cesur karnından ve kasığından, genç kadının olay sırasında genç kadının eşyalarını taşımasına yardım için eve gelmiş olan 40 yaşındaki Ömer Erol elinden yaralandı. Bu kez tabancayı başına dayayan Cüneyt Cesur ateşleyerek ölmek istedi. Silah sesleri üzerine lojmanlara gelenler çifti yerde kanlar içerisinde buldu. Olay yerine çağrılan ambulanslarla başından ağır yaralanan Cüneyt Cesur Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kasığından ve karnından yaralanan Cahide Cesur Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, Ömer Erol ise Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikeyi atlatamayan Cahide Cesur ameliyata alınerken, Cüneyt Cesur müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayı duyan çok sayıda emniyet mensubu bilgi almak ve kan vermek için hastanelere geldi.

Milliyet