Çok sayıda kişinin yazdığı bir internet sitesindeki bazı istek ve şikayetler okuyanları şaşırtıyor. sikayetvar.com'u oluşturan Dr. Ömer Deveci, hasta şikayetlerinden esinlenerek yaklaşık 5 yıl önce kurduğu internet sitesinde bugüne kadar binlerce kişinin isteğine aracılık yaptıklarını belirtti.
Deveci, 2 bin firma üyesi bulunan siteyle ilgili 14 kişinin görev aldığını, 4 kişinin istek ve şikayetleri yayınlama kararını verdiğini söyledi.
Ömer Deveci, bazen tüketicilerin gönderdiği mesajlar karşısında adeta şaşkına döndüklerini, bir çok istek ve şikayeti yayınlamadan silmek zorunda kaldıklarını söyledi.Komik şikayetler bir bölümde toplankmış.. İlk yıllarda yayınlamaktan çekindikleri bu şikayetler en çok okunanlar arasında yer alıyor. İşte onlardan bazıları..

Çamaşır Makinesi Daha Başka Hangi Amaçlar İçin Kullanılabilir?

Manisa"da üretilen bir çamaşır makinesi için alındıktan kısa bir süre sonra bozulduğuna dair bir şikayet gelir, teknik servis işin içinden çıkamaz ve arızalı makineyi fabrikaya gönderir ..
Fabrikaya gelen makinenin sorunu bir türlü anlayamamışlar mühendisler, çünkü her tarafı yağ içindeymiş. Daha sonra müşteriyi aramaya karar vermişler. Müşteriyi aramışlar ve müşteri bağırıp çağırmaya başlamış “Kardeşim bir makineyi tamir edemediniz. Kaç gündür sizin yüzünüzden ayran yapamıyoruz lokantada! "
Çamaşır makinesini ayran yapmak için kullanıyorlarmış...
--------------------------

Fırın Kurutmayı Beceremezse
Arizona"da fırının içinde elbisenin yandığını söyleyen bir müşteri teknik servisi çağırmış. Elbisenin yanarak fırının içine yapışmasından şikayetçi tüketiciye, fırınında sadece yemek pişirmesi önerilmiş
--------------------------

Bu Modem Küfrediyor
Yaşanmış bu olayı şikayetçimiz Gökhan Olgun göndermiştir.Teşekkürler...

Bilgisayar firmasına müşteri giriyor ve görevli ile dialog şöyle gelişiyor:
Görevli : Buyurun efendim, nasıl yardımcı olabilirim?
Müşteri : Dün aldığım modem arızalı çıktı. Paramı istiyorum.
Görevli : Peki arızası nedir? Telafi edelim.
Müşteri : Bu modem küfrediyor.
Görevli : ???
Müşteri : Dava bile edebilirim.
Görevli : Nasıl yani
Müşteri : Nasıl olacak. bağlanıyorum, basbaya ana avrad küfrediyor.
Görevli : Olamaz efendim
Müşteri : Oluyo!!! (iyice kızmış)
Görevli : Ama bu cihazın teybi hoparlörü filan yok.
Müşteri : Oluyo diyosam oluyo işte

Bu şekilde yaklaşık 10 dk. devam eden hararetli konuşma sonunda, iyice bağlantı-kullanım detaylarına filan inen görevli, sonunda 0 8222 XXX XX XX diye girmesi gereken bağlantı ayarlarında, vatandaşın 0 822 bölümünü yazmadığı, dolayısıyla alan numarasından sonraki numaranın isabet ettiği şanssız bir sabit telefon kullanıcısını bütün gece arayıp elektronik seslerle canından bezdirerek küfür ettirdiği; küfründe doğal olarak bilgisayarın hoparlöründen geldiği ortaya çıkıyor.
----------------------------------

Klasik SSK Dumuru
Kalp ameliyatı oldum. 4 ay rapor aldım ve bu 4 ayın sonunda rapor paramı almak için Fatih SSK'ya gittim. Klasik bir şekilde eksik evrakları Parti parti söyledikleri için 3 gün uğraştım ve büyük gün geldi. Param hesaplanıyor.

Bankodayım, sorular geldi:

- Hastanede yattın mı?

- Herhalde abi, dedim, henüz evlerde kalp ameliyatı yapamıyorlarmış.

Hiç yorum yapmadı ve 2. soruya geçti:

- Çıktın mı peki? Ve ben dumur...

- Hayır, hala akşamları işten sonra yatmaya hastaneye gidiyorum.

Ve kafamı duvarlara vurduracak soru geldi. Espri bile anlamaktan aciz bu

Adam sordu:

- İstanbul'da kimsen yok mu yav. Niye hastanede kalıyorsun ki hala?
-------------------------------

Mikrodalga Fırınınız Kedi Kurutmak İçin Uygun Değildir!
ABD"li bir tüketici, ıslanan kedisini kurutmak için ilginç bir yöntem düşünür ve mikrodalga fırının içine atar. Bir süre sonra fırından çıkardığı kedisinin ölmüş olduğunu görür. Bunun üzerine fırının üreticisi olan firmaya karşı yüksek bedelli bir tazminat davası açar ve kazanır. Üretici firma, bu olay sonrasında ürettiği tüm mikrodalga fırınların kullanma kavuzuna “ mikrodalga fırınınız kedi kurutmak için uygun değildir” ibaresi koyar.
--------------------

Ayakkabılık
Güneydogu Anadolu Bölgesi'ndeki tüketici toplantısında bir kisi, buzdolaplarının sebzeliklerinin daha büyük olmasi gerektigini söylemis. Bu talebinin nedeni sorulduğunda, "Yaz aylari çok sıcak geçiyor. Ayakkabılarımızı içine koyup soğutuyoruz. Sebzelikler büyük olursa daha çok ayakkabı sogutabiliriz" yanıtını vermiş.
-----------------

İade Edilen Dişler
Yanlış tedavi sonucunda protez dişleri ağzına uymayan ve yeme-içme problemleri yaşayan tüketicimiz, Tüketici Mahkemesi"ne başvurur.Mahkeme yapılan duruşmalar sonucunda “ …davacının ödediği paranın faiziyle iadesine ve dişlerin sökülerek davalı diş hekimine geri verilmesine..” karar verir.
----------------------

Buzdolabında Mum
Diyarbakır'da ise buzdolabının içini aydınlatan ışığı yetersiz bulan bir vatandaş, içine birkaç mum yerlestirerek kendince sorunu çözmüs. Ancak mum buzdolabının tavan kısmını yakınca üründen sikâyetçi olmayı ihmal etmemis.
--------------------

Kurutma Makinesi
Mersin'de fırının içinde elbisesinin yandığını söyleyen bir müşteri teknik servisi çağırmış. Elbisenin yanarak fırının içine
yapışmasından mustarip tüketiciye, fırının da sadece yemek pisirmesi önerilmis. Fırının içinde çamaşır kurutma vakalarına sıklıkla rastlayan servis elemanları ayrıca çok sayıda beyaz esya sahibinin fırınlarının içini mutfak dolabı olarak da kullandığına tanık olmuş. Içinde unutulan şeker, elbezi, mutfak önlügü gibi malzemelerin yanması sonucu fırınların kullanılamaz hale geldigi belirlenmis.