Ünlü İtalyan moda markası Ferragamo"nun yönetim kurulu başkanı Ferruccio Ferragamo"nun aile şirketi dışında başka bir tutkusu daha var: II Borro malikanesi...

Ferruccio Ferragamo, eşi Ilaria ile birlikte Toskana"daki tarihi yapıyı restore ederek yoğun iş hayatlarından fırsat buldukça dinlenebilecekleri bir yer haline getirdiler.

Güzel eşi Ilaria malikanenin tüm iç dekorasyonuyla ilgilenirken altı çocuğundan biri olan Salvatore da moda camiası dışında kasaba hayatını tercih ediyor.

* Ferragamo hanedanlı-ğından konuşalım. Ferragamo ailesinin birçok üyesi var.

- 70 kişilik bir aileyiz. Altı kardeşim var, çocuklarımız, 25 kuzen. Hepimizin ayrı ayrı aileleri var. Benim sekiz torunum var. Eşim Ilaria"dan bir oğlum var, diğer beş çocuğum ilk eşimden.

* Jenerasyonlar arasındaki görev dağılımını nasıl yapıyorsunuz?

- Öncelikle gerçekten bu işi istemeliler. Daha sonra en az üç yıl başka yerde çalışarak deneyim sahibi olmalılar. En az birkaç yabancı dil bilmeleri de gerekli.

* Sizin Ferragamo"daki göreviniz nedir?

- Ben grup başkanıyım.

* Ferragamo"nun başkanı olmak mı yoksa Il Borro"ya sahip olmak mı sizin için daha gurur verici?

- Ailem her şeyden önce gelir. Daha sonra ise işim gelir. Hiçbir zaman durmak istemiyorum. Ferragamo olarak müthiş projelerimiz var. Il Borro ise bana keyif veriyor.

* Il Borro"ya bu kadar tutkuyla bağlı olmanızın sebebi nedir?

- Gerçek bir aşk diyebiliriz. Doğa, avlanmak hepsi muhteşem. Burada olmak müthiş bir duygu. Ata biniyorum, bisikletle gezintiye çıkıyorum. Böyle bir yere sahip olabildiğimiz için gurur duyuyoruz.

* Eşiniz Il Borro"yu ne tarzda dekore etti?

- Her şeyi mümkün olduğunca orijinal bıraktı. Doğallığını bozmadan fonksiyonel olmasına dikkat etti. Geçmiş dönemin büyüsünü bu kırsal kesimde oldukça fazla hissediyorsunuz.