Radyospor’dan Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Kamerunlu futbolcu, transfer öyküsünü, geçen sezon hangi büyük Türk kulüpleri ile görüştüğünü anlatırken, Barcelona-Real Madrid rekabeti Messi-Ronaldo kıyaslaması ile ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Ayrıca İspanya’daki temsilcilerimizden övgü dola sözlerle bahsetti.
 
İşte Webo’nun açıklamaları:
 
Tam olarak alıştın mı?
 
Yavaş yavaş alışıyorum. Dışarıdan gözüktüğü kadar kolay olmadığını söyleyebilirim size.  Yeni bir ülke, yavaş yavaş alışıyorum.
 
Sezona gollerle başladın; bu durum çabuk adapte olmanı sağlıyor mu?
 
Gol atıyor olmaktan çok mutluyum; ama önemli olan bir başka şey takımın iyi gidiyor olması; oyuncular olarak hepimiz takımın iyi gitmesi için çalışıyoruz. Ben iyi bir ekibin içerisinde yer aldığımı için çok mutluyum. Kendi burada huzurlu ve mutlu hissediyorum.
 
Takımın adına bu kadar iyi bir başlangıç bekliyor muydun?
 
Takımın iyi gidiyor olmasını sürpriz olarak değerlendiremeyiz; ancak dışarıdan baktığınız zaman Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin önünde duruyorsunuz. Geçen haftaya kadar liderdik; bu beni de şaşırttı; ama iyi antrenman yapıyoruz; iyi çalışıyoruz. Topa sahip olarak futbol oynamaya çalışıyoruz. İleride oynamaya çalışıyoruz. Elde ettiğimiz çıkışı tüm bunların sonucu olarak görüyorum.
 
Neden Belediyespor’u tercih ettin?
 
Geçen sezon transfer olmak için çok doğru bir zaman değildi.  Geçen sezon bu şartlar oluşmamıştı, Buraya gelmemin sebebi, İstanbul B.Bldspor’un bana çok ciddi yaklaşmasıdır. Büyümekte olan bir kulüp ben de büyümekte olan kulüplere yardım etmeyi seviyorum. Bu nedenle tercih ettim.
 
Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor seni geçen sezon istedi. Ne konuştunuz; transferin neden gerçekleşmedi?
 
Kulübüm ve diğer kulüplerin başkanlarına saygım nedeniyle kulüp ismi veremeyeceğim; fakat bir defa Madrid’te bir defa da Palma’da iki kulübün başkanıyla görüşme yaptığımı söyleyebilirim. Transfer gerçekleşmedi; ancak teklifi reddettim diye bir sonucu varmamak gerekir. Transfer gerçekleşmesi için benim Mallorca’nın ve beni isteyen kulübün ortak bir noktada buluşmamız gerekir. Belirli bir neden ötürü transfer gerçekleşmedi diye düşünmek doğru değil. Ayrıca geçen sezon doğru bir zaman değildi. Ayrıca Mallorca’yla sözleşmem devam ediyordu.
 
İspanya’daki Barcelona ve Real Madrid egemenliği değişir mi?
 
Ben İspanya’da Real Madrid ve Barcelona’nın egemenliğini değişeceğine inanmıyorum . Televizyon hakları ve diğer gelirler konusunda uçurum var diğer kulüplerle, Real Madrid, Barcelona’da… dünyanın en iyi futbolcuları bu iki kulüpte oynuyor. Gelir farkı da başarıya dönüştüğü için diğer kulüplerle aradaki farkın kapanacağını düşünmüyorum.
 
Real Madrid, bu kez Barcelona’yı durdurabilecek mi?
 
Bu sezon Real Madrid biraz daha dengeli gözüküyor. Real Madrid’in kadrosu eskiye göre daha güçlü; ayrıca kolektif oyun açısından kendilerini çok geliştirdiler. Bence bu sezon La Liga’da şampiyon derbilerle değil,Real ve Barça’nın küçük takımlarla oynayacağı maçlarda kazanıp ya da kaybedeceği maçlara göre belirlenecek. Real Madrid taraftarı hep çok şey bekler, bu da tabii ki baskı yaratıyor.. Hem Morinho hem de oyuncular üzerinde. Fakat  Jose Morinho hem yöneticilerin hem oyuncuların  sevgi ve saygısını bir şekilde elinde tutuyor şu anda ve bu onun için büyük avantaj…  Geçen sezon sadece Kral Kupası’nın kazandılar, fakat Barcelona daha büyük kupalar kazandı. Bu da tabii ki Real Madrid taraftarını endişelendiriyor; ama bu sezon Madrid için farklı olacak.
 
Messi mi; Ronaldo mu?..
 
Messi daha iyi golcü; çünkü büyük maçlarda ortaya çıkıp dengeyi bozan bir oyuncu. Daha belirleyici olanın, daha denge bozucu olanın Messi olduğun söyleyebilirim. Karşılıklı olarak oynadığım en etkili oyuncunun, dengeleri değiştiren oyuncunun Messi olduğunu söyleyebilirim.
 
Roberto Carlos,” Xabi çıktığı zaman Barcelona kaybeder” diyor? Katılıyor musun?
 
Roberto Carlos’un görüşüne bir açından katılmıyorum. Barcelona’da başarıyı getiren sadece Xabi değil. Iniesta ve Fabregas için de söyleyebiliriz. Ama Barcelona’nın elindeki en büyük silah takım oyununu çok iyi oynuyor olmaları. Ayrıca rotasyon yaparken de maç kazanabiliyorlar. Takımdan bir iki oyuncu çıktığı zaman; örneği Xabi çıktığı zaman belki çok şey değişiyor; ama değişen şey çok fazla değil. Takım oyunun kalitesi her zaman aynı kalıyor. Roberto Carlos’un dediğine bir açından katılıyorum. Xabi, kendi pozisyonunda dünyanın en iyelerinden bir tanesidir. Barcelona’yı zayıflatmak istiyorsanız, çıkartacağınız şey bir oyuncu değil; onların takım oyunudur.
 
Arda, Mehmet Topal, Hamit ve Nuri için yorumun nedir?
 
Atletico Madrid’teki arkadaşlarımla konuştuğumda Arda Turan’ın çok iyi bir oyuncu olduğunu ve fark yaratacak bir oyuncu olduğundan bahsettiler. Kendisinden çok memnun olduğunu söylediler. Mehmet Topal’la karşı karşıya oynadık. Valencia’ya çok faydalı bir oyuncu. 
 
Real Madrid’te neredeyse herkes onun yeşil sahaya dönmesini bekliyor. İleride çok büyük bir oyuncu olacak. Hamit Altıntop’un da tecrübesiyle çok faydalı bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Morinho bu oyuncuyu beğenip aldıysa, elbette bir bildiği vardır ve oyuncuda da bir şeyler vardır.
 
-HÜRRİYET-