Başkent Ankara bu hafta sonu renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Hayvan haklarına dikkati çekmek için düzenlenen ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden 20 rock ve heavy metal grubunun katılacağı ''Raven Fall Fest''e, dileyen izleyiciler evcil hayvanlarını getirebilecek.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yararına düzenlenen ve toplamda 24 grubun sahne alacağı etkinliğin gerçekleşeceği 312 Arena'da hayvanları ile gelen izleyiciler için düzenleme yapılacak.

Çok katlı 312 Arena'nın bir katının hayvanlar için düzenleneceğini belirten festival organizasyon komitesinden Uğur Bülent Aksoy, hayvanlar için bir sağlık ekibinin de hazır bulundurulacağını söyledi. Aksoy, köpekleri ile konsere gelmek isteyen izleyicilerin, hayvanlarının tasma ve ağızlıklarını da getirme zorunluluğu olduğunu belirtti.

Ankara'da 23-24 Ekim'de düzenlenecek festivalde toplam 24 grup sahneye çıkacak. Gruplar ve katıldığı iller şöyle:

''Ankara'dan Karakedi, Suicide, Crossfire, 19 Session, Asmaça, Dark Phase, Decentra, Digested Corpse, Djinn Stylo, Kardiyak, Kasatura, Lethal Remorse, Martensmith, Nightshift, Rhadamantys, Side Effect, Ramoth, Gorephase, Tahrip ve Truck, İzmir'den Unleash ve Dar-ül Efkar, Eskişehir'den A'khuilon ve Isparta'dan Rotten Dogs''

Etkinliğin günlük bilet fiyatı 10 TL, iki günlük kombine giriş ücreti ise 15 TL olarak belirlendi.