Bunlardan birisi hatta en önemlisi fularların yeniden erkek aksesuarı olarak kullanılacak olması.
18. yüzyıl Avrupası’nda soyluluk ve beyefendilik sembollerinden biriydi fular. Yaka altlarına fiyonk gibi bağlanan fularları dönem filmlerinden hatırlayacaktır çoğumuz. 

Şehirleşme ve modern hayatla birlikte daha rahat giyinmeye başlayan erkeklerin fular bağlama stilleri de değişime uğradı. Artık fular entelektüel ve bohem çağrışımlara sahip bir aksesuar oldu. Tabii bir dönem marin tarzının ve şık gece davetlerinin vazgeçilmez aksesuarı olduğunu da unutmamak lazım.

İliklenmeyen gömleklerin içinde göreceğiz

Uzunca bir dönem elit ve entel damgasıyla belirli bir kesime aitmiş gibi algılanan fularlar bu yıl yeniden modern erkeklerce günlük aksesuar olarak kullanılacak. Basic giyimin en cool parçası olmaya ise çoktan hazır.

Artık yaka altında değil yaka düğmesinin iliklenmediği gömleklerin içinde göreceğimiz fularların renk ve desen yelpazesi de oldukça geniş. Bu sezonun hit renklerinden bordo, camel, gri, siyah ve mavi; fularlarla birlikte erkekleri de renklendirecek. Serin mevsimlerde açıkta kalan boyunların üşümesini engelleyecek olması stil sahibi erkekleri cezbedecek.

Beyefendi erkekler

İpek, kalın şifon hatta ince pamuklu dokularda rengârenk fularlar bağlama çeşitlerine göre farklı boylarda hazırlanmış. Salaş giyim için daha geniş ebatlarda olan pamuklu fularlara bu sezon daha küçük ebatlarda ipekler dahil olmuş. 

Kıyafetlerinde desen kullanmayı seven erkekler için şal desenli, etnik desenli, dallı, çiçekli fularlar da yok değil. Bu fularlar, takım elbise içinde kip gömleklerin içine de bağlanabiliyor. Ceket altında atkı olarak kullanılıp cep mendiliyle paslaşması da sağlanabilir.

Rahat giyimde birkaç yıldır yer bulmaya başlamış olan pamuklu fularlara göz aşinalığımız vardı. Renkli ipek fularların erkek giyimine zarafet katmasını bekliyor, çoğu erkekçe unutulmuş olan beyefendilik kavramının yeniden hatırlanmasını diliyorum. (Meydan Gazetesi)