Elano'nun transferinde Galatasaray'ın asla teminat mektubu vermediği; Üstünel'in, Machester City'nin ikinci adamı olan adaşı Haldun Mubarek ile çok iyi mutabakat kurduğu ve 12 milyon euro olan bonservis bedelini 7 milyon euroya düşürdüğü, ödeme planını da üç yıla yaydığı öğrenildi.

Haldun Üstünel ise Akşam'a Galatasaray'daki transferlerden, kulüp içindeki tüm olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Üstünel'in söyledikleri:

- Frank Rijkaard ile Bülent hocayı görevden almadan 1.5 ay önce sözleşme yaptık. Ayıp olur diye açıklamadık.
- Lincoln'ü biz istemedik. O gidince takımın havası yerine geldi. Şu anda Galatasaray'da her şey güllük gülistanlık.
- Bir sürü teknik adamla görüştüm. Van Gaal da bunların içinde. Ancak beni Rijkaard kadar kimse etkilemedi.
- Rijkaard acayip mütevazı. En gencinden en yaşlısına kadar tüm futbolcularımıza aynı ilgiyi gösteriyor.
- Leo Franco'nun 20 gün içinde 7 kez tüm idmanlarına gittim. Onu bırakmak istemediler. Ancak o Galatasaray'ı seçti.
- Galatasaray'da bu yıl iki isim çok büyük patlama yapacak. Biri Elano, diğeri kaptanımız Arda.
- Keita'nın gece hayatı olduğu, işine sahip çıkmadığı abartıdır. Gerçekle ilgisi yoktur. Drogba ile yan yana oynayan bu futbolcuya çamur atılmasın.
- Nonda'ya kendine kulüp bul dedik. Bir forvet ve bir stoper alacağız.
- Keita uyum sürecini çok çabuk atlattı. Aurelio ile hiç ilgilenmedik.
- Diyorlar ki; bu değirmenin suyu nereden geliyor? Elano'nun transferinde sadece bonservisi için peşin 2 milyon euro verdik. Merak ediyorum, böyle bir futbolcuyu, böyle şartlarla kim alabilir?
- Mustafa Sarp ve Gökhan'a bonservis parası vermedik.
- Bu Galatasaray ligde uçar gider. Ben eşimi ve çocuklarımı ihmal ettim.
- Galatasaray camiasından sevgi de eleştiri de aldım. Ama her şeye değdi.
- Reklam yapmıyorum, reklamı sevmem. Her şey Galatasaray için.

Muhatap kulübüm

AlacaklarI karşılığında serbest kalmak için Futbol Federasyonu'na başvuran, ardından Galatasaray'ın borçlarını ödemesi üzerine de kulübüyle mukavelesi sezon sonuna kadar devam eden futbolcu Necati Ateş, kendisine talip olan kulüplere sarı kırmızılı yönetimi muhatap gösterdi. Necati Ateş Galatasaray'daki geleceğiyle ilgili menajerinin yöneticilerle bir görüşme yapacağını da vurgulayan Necati, ''Yapılacak görüşmenin ardından benim durumum netlik kazanacak. Kulübüm ne derse yapmak zorundayım. Sanırım 1 hafta içinde görüşme gerçekleşir' ifadelerini kullandı.

Elano kondisyon depoladı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemede İsrail'in Maccabi Netanya takımıyla yarın yapacağı rövanş maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı kırmızılılar, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda basına kapalı olarak taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Yeni transfer Elano, salonda ve sahada kondisyoner Fatih Yıldız yönetiminde takımdan ayrı olarak çalıştı. Öte yandan Galatasaray'ın rakibi Maccabi Netanya dün akşam İstanbul'a geldi.

Vatan