Konya’da böbrek yetmezliğinden 3 yıldır diyalize giren İfakat Geçer (51), oğlu Mehmet Geçer’den (25) nakledilen böbrekle yeniden hayata tutundu.

Oğlunun bağışladığı böbrekle hayata tutunan İfakat Geçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, belinde ve ayaklarında ağrı oluşmaya başladığı için hastaneye gittiğini ve hastalığının ortaya çıktığını belirterek, ”3 yıl önce böbrek yetmezliği rahatsızlığım ortaya çıktı. O günden beri diyalize giriyordum. Oğlumla doku uyumu sağlandıktan sonra nakil gerçekleşti” dedi.

Mehmet Geçer de ”Canıma can katan birine can verebilmek çok güzel bir duygu. Hiç düşünmeden, tereddüt etmeden böbreğimi verdim” diye konuştu.

Nakli gerçekleştiren Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu da 3 yıldır diyalize giren İfakat Geçer’e oğlundan alınan böbreğin başarıyla nakledildiğini söyledi.

Naklin iki gün önce gerçekleştirildiğini anlatan Erikoğlu, şunları kaydetti:

”Ünitemizde son 1,5 yıldır böbrek alınması ameliyatlarını kapalı yöntemle yapmaktayız. Mehmet’ten de böbreği kapalı yöntemle aldık ve aynı yöntemle hastaya naklettik. Bu yöntemle yapılan ameliyatlarda hasta daha erken taburcu olabiliyor. Hastayı bugün taburcu ediyoruz. Eğer açık yöntemle yapsaydık bir hafta hastayı burada tutmamız gerekecekti.”

Öte yandan Antalya’da 38 yaşında beyin ölümü gerçekleşen bir kadının ailesi tarafından bağışlanan bir böbreği, Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde 11 yıldır diyaliz hastası olan Mehmet Çalışkan’a (45) nakledildi.

Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ”En çok su içmeyi özledim, artık kana kana su içebileceğim” dedi.