Dün akşam iftardan sonra çıktığı tepedeki uçurumun başında intihar edeceğini belirterek karanlıkta kendini uçurumdan sarkıtan Şaban O., bir hafta önce boşandığı karısı tarafından ikna edilerek sarktığı tepeden kurtarılmıştı. Polis ve sağlık ekipleri nezaretinde hastaneye götürülerek doktor raporu alınan Şaban O., karakolda ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Şaban O., boşandığı eşiyle yaşadığı sorunların devam etmesi nedeniyle Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na verilmek üzere üç sayfalık bir mektup yazarak yeniden ADÜ Merkez Yerleşkesine gizlice girerek intihar girişiminde bulundu. Bu kez gece tercih ettiği tepenin tam karşısında bulunan bir yamacın zirvesini tercih eden Şaban O.'ya ilk müdahaleyi 112 Acil Servis ekipleri yaptı. Şahsın intihar girişimine yeniden başlaması nedeniyle bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi geldi. Sağlık ekipleri
olası bir intihar girişimi ihtimaline karşı gerekli hazırlıklarını yaptı. Şaban O.'nun bulunduğu zirvenin altında önlem almak isteyen itfaiyeciler, Şaban O.'nun atlama tehditleri nedeniyle geri çekilmek zorunda kaldı.

Acil Serviste görevli doktorlar ve polislerin tüm çabalarına rağmen Şaban O. ikna edilemedi. Bunun üzerine Şaban O. ile görüşmesi için uzman doktorlar ve şahsın boşandığı eşinden yeniden yardım istendi.

Dilek O. ile yapılan görüşmenin ardından Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde görevli Uzm. Dr. Can Gedikbaş ve psikolog Ömer Yavuzyetiş şahsı iknaya çalıştı. Şahıs, eski eşinin yanına getirilmesini istedi.

BİZİ REZİL ETTİ

Eski eşinin daha öncede intihar girişiminde bulunduğunu açıklayan Dilek O., şöyle konuştu: "Akhisar'da yaşarken tarım ilacı içerek intihar girişiminde bulunmuş. Midesini yıkamış göndermişler. Aydın'da daha önce bir kez daha böyle bir girişimde bulunmuştu. Doktorlar Akhisar'da yaşananlara kadar durumunu inceledi. Aydın Devlet Hastanesi'nde 20 gün yatarak bir tedavi görmüştü. Bunun tek gayesi benimle barışabilmek. Kızımı arayıp bilgi vermişler. Biz bir yıldır ayrı yaşıyoruz. Geçen hafta boşanma kararı
verildi. 15 güne kadar kesinleşecek" dedi.

Eski eşi ile görüşmeyi kabul eden Dilek O., geceden beri yaşadığı sıkıntının etkisiyle bir anda ağlamaya başladı. Eski eşinin kendisini ve kızlarını rezil ettiğini savunan Dilek O., görüşmeden vazgeçerek ilerideki bir kaldırımın üzerine oturdu. Polis ve doktorların çabaları sonucu yeniden ikna edilen kadın, eşinin yanına giderek bir süre onunla görüştü.

Görüşme devam ettiği sırada Şaban O.'nun aşağıya atlaması veya dengesini kaybetmesinden endişe eden itfaiye ekipleri, ağaçlara ve bellerine bağladıkları iplerle gerekli hazırlıklara başladı. Eski eşi ve doktorların uzun uğraşları sorucunda ikinci kez ikna edilen Şaban O., uzun süre güneşin altında beklemesi ve tansiyonunun düşmüş olabileceği ihtimaline karşı itfaiye ve polisler tarafından sarktığı yamaçtan kurtarıldı. Yaklaşık üç saat bekleyen Şaban O.'ya önce su verildi. Bir günde iki kez intihar
girişiminde bulunan Şaban O.

polis gözetiminde hastaneye götürüldü. Şaban O.'nun sağlık raporu ve ifade işlemlerinin ardından Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınacağı öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN YARDIM İSTEMİŞ

Bu arada, eski eşi ile Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na üç sayfalık mektup yazan Şaban O'nun, mektubunda eşini çok sevdiğini ve barışmak istediğini yazdığı belirtildi. Şaban O.'nun Başkan Çerçioğlu'ndan eşi ile kendisini barıştırmasını, birikmiş borçlarını ödemesini ve kendisine sürekli çalışabileceği bir iş vermesini talep ettiği belirtildi.