Tek başına bindiği otomobili, kendisini takip eden ralli pilotu Volkan Işık'ın telsiz komutlarıyla kullanan Şentürk, “Rekora iki adım kaldı. Bu süratle nerdeyse asfalt ağlıyor” dedi.

Metin Şentürk, 2 Nisan Cuma günü yapılacak rekor sürüşü öncesi çalışmalarını Türkiye"nin en uzun pistine sahip GAP Havaalanı'nda işadamı Fikret İnan'a ait iki Ferrari F430 model otomobille günde 9 saat çalışarak sürdürüyor. Şentürk, bugün tek başına bindiği ay- yıldızlı mavi Ferrari F430 model otomobille hızını 270"e çıkardı. Geçen hafta cuma günü aynı model ay- yıldızlı kırmızı otomobille 240 kilometre hız yapan Metin Şentürk, dünya rekorunu kıracağını söyledi. Şarkıcı, “Rekora iki adımımız kaldı. Ünlü pilot Volkan Işık, yönetiminde bu çalışmalarımı yapıyorum. Arkadan beni takip eden arabada Volkan Işık hocam beni telsiz komutlarıyla yönlendirmesiyle bu sürüşümü gerçekleştiriyorum. Pistte ben ve canavar gibi araba ile yalnızız. Bu kadar süratimle neredeyse asfalt ağlıyor. Bu rekoru ülkemize hediye etmeyi yürekten istiyorum. Herkesin hayır duasını istiyorum. Bu bir oyun değildir, içinde sosyal mesajım vardır” diye konuştu.

22 kişilik ekiple hız çalışmalarını sürdüren Metin Şentürk"ü yalnız bırakmayan pilot Volkan Işık, şarkıcının iyi bir öğrenci olduğunu söyledi. Işık, “Hız denemesi için her şey gayet güzel gidiyor. Metin"in hisleri gayet iyi. Onu rahatlamak için ilk sürüşünde yanında oturuyordum. Daha sonra süratimizi arttırdık. Ben arkadaki otomobille onu takip ettim. Metin tek başına telsiz komutlarıyla 270 kilometre hız yaptı. Bu oldukça önemli bir rakam. Ancak biraz daha süratimizi artıracağız ve rekora koşacağız” dedi.
KAHKAHASI TELSİZE YANSIDI

Rekor denemesi sırasında 270 kilometreye ulaşan Metin Şentürk'ün kahkahası telsiz anonslarına yansıdı. Şentürk, görme engelli İngiliz Mike Newman"a ait 284 kilometre hızı geçeceğini ve rekoru Türk milletine hediye edeceğini söyledi. - Hürriyet