Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada; Hani yargı bağımsızdı Türkiye'de şayet bu ülkede Başbakan'ın ahbaplarına dokunulamıyorsa ne yargı vardır nede bağımsızlık. Ben iddia ediyorum hiç bir savcı bundan sonra Başbakan'a selam veren birine dava açamaz, hiç bir hakim de ceza veremez. Bu bir rejim sorunu değil, uygarlık sorunudur da bu olay hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığına dayalı vatandaşlık garantilerimizi ortadan kaldıran bir olaydır. Bu olay AB ilerleme raporlarına kadar girmiş bir olaydır çünkü bu olay yüzyılın yolsuzluğu olarak ortaya konulan bir olaydır.
 
Ben soruyorum vaktiyle Deniz Feneri üzerinden oluşturulan fonlarda ilginiz varmıydı yokmuydu? 
 
Kanal 7'de arama yapılacağını, oraya bildiren köstebek kim? Bu çok yakın size yakın biri olan arkadaşınız mı? 
 
Bu yüz kızartıcı suçu ileri sürülenlerle ne kader ortaklığınız oldu ki davayı örtbas etmeye çalışıyorsunuz?
 
Hükümetin paniği hayra alamet değildir, turpun büyüğü torbada duruyor, işin arkasında başka kimler var millet adına hepsinin aydınlatılmasını istemek uygar olmanın temel kuralı değilmidir. Sayın Erdoğan'ın bir sözü var; İşin ucu nereye çıkarsa çıksın üstüne gideceğiz' diyor. Peki Sayın Erdoğan bu olayda işin ucu size mi dokunuyor? 
 
Geçtiğimiz günlerde yine kanunsuz dinlemelerin Genelkurmay Başkanı ve onun ofisine kadar uzandığını gördük. Eğer en mahrem kurumlarımızın çalışma ofisleri dinlenmeye kadar varıyorsa vah halimize. Herkes konuşmanın içeriğie takıldı, bu dinlemeyi yapan kim? Daha böyle kaç toplantı dinlendi? Bilmiyoruz, o toplantıların konusu neydi? Bilmiyoruz, bunlar kime servis edildi? Bilmiyoruz, bırakın cevap vermeyi bu soruları sormayı biri bile akıl edemedi. Biz dün  kurulan bir devlet değiliz, muz cumhuriyeti değiliz.
 
Sayın Başbakan susuyor kendi yakınlarının kılına zarar geldiğinde aslan kesilen Recep Tayyip Erdoğan devletin işleri işportaya düşerken susuyor. Zannediyor ki bu sadece TSK'yı ilgilendirir devletimiz, ulusal güvenliğimiz, beka sorunumuz bu Başbakan'ı ilgilendirmiyor ama Deniz Feneri bu Başbakan'ı ilgilendiriyor. Yabancı servisler dinlemiştir diyorlar, madem bunları biliyorsunuzda neden önlem almıyorsunuz? Aslında ortaya çıkan bir gerçek var kanunsuz dinlemelerin arkasında onun sessiz bir desteği var. Kurumları birbirine tuzak kuran bir devlet devlet mi olur? Bu olay nerede yaşanırsa yaşansın yer yerinden oynardı ama biz kepazeliğin hertürlüsüne alıştık, yanlış yoldasınız Sayın Başbakan Erdoğan bu ülkeyi tek parti perspektifine sığdıramazsınız. İstediğiniz kadar dinleyin, dinletin, istediğiniz kadar korku salın demokrasinin, özgürlüğün tadını almış bir toplumu korkunun esiri yapamazsınız' dedi.
 
CNN TURK/IHLASSONDAKİKA