Bu fotoğraf, 25 Nisan 2016'da Almanya'nın Hannover kentinde çekildi...

Almanya'da Nisan'da düzenlenen Hannover Fuarı'nda çekilen bir kare, siyasette yedi ayın ne kadar uzun bir süre olabileceğini gösterdi. Bu karedeki dünya liderlerinden sadece biri 'ayakta kalabilmeyi' başardı.

Liderlerden ilk kaybeden İngiltere Başbakanı David Cameron oldu.

23 Haziran'daki Brexit referandumunda Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması yönünde bir karar çıkması üzerine Cameron, ertesi gün istifa etti.

Fotoğraftaki liderlerden ABD Başkanı Barack Obama ise geçen ayki seçimlerde büyük bir darbe yedi.

Önümüzdeki ay görevi Cumhuriyetçi Donald Trump'a teslim edecek olan Obama'nın 8 Kasım'daki seçimlerde desteklediği Demokrat aday Hillary Clinton şok bir yenilgi aldı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise geçen hafta yaptığı açıklamayla, Fransız tarihinde ikinci dönem için aday olmama kararı veren ilk cumhurbaşkanı oldu.

Zira Fransa'da yapılan son anketler, 62 yaşındaki Sosyalist liderin, İkinci Dünya Savaşı'ndan beri en az halk desteği gören cumhurbaşkanı olduğunu ortaya koymuştu. Anketler, aday olması halinde Hollande'ın sadece yüzde 7 oy alacağına işaret ediyordu.

Karedeki bir diğer isim olan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ülkesinde Pazar günü yapılan anayasa referandumunda 'hayır' sonucu çıkmasının ardından istifa kararı aldı.

Tarihi oylama öncesi, referandumdan 'evet' sonucu çıkmaması halinde, istifa edeceğini açıklayan Renzi, sözünde durdu. Ancak tarihi referandumda büyük hüsrana uğrayan Renzi, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'dan gelen talep üzerine istifa kararını erteledi. Cumhurbaşkanı Mattarella, Renzi’den istifasını bütçenin parlamentoda onaylanması sonrasına bırakmasını istedi.

25 Nisan'da Hannover'de çekilen karede olup halen ayakta olan tek lider ise Almanya Başbakanı Angela Merkel. Ancak Merkel'i de önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde çetin bir sınav bekliyor.