Genelde kameralar fotoğraflara, nerede, ne zaman, hangi kamera ile hangi ayarlarda çekildiği gibi birçok bilgi ekler. Şimdi bu kameralara yeni ve ilginç bir özellik eklendi geliştirilen kamera bu özellik ile fotoğrafı tarif ediyor.

Bu kamera New York Üniversitesi'nde öğrenci olan Matt Richardson tarafından geliştirildi. Richardson 'ın bilişimsel kameralar dersi için hazırladığı Tanımlayıcı Kamera, yakaladığı görüntüleri fotoğrafa dönüştürmek yerine en fazla 20 kelimelik yazılarla tarif etme yeteneğine sahip.

Kamera çekilen fotoğrafın görüntüsünü Amazon'un Mechanical Turk outsourcing hizmetine gönderiyor. Daha sonrada site üyelerinden biri tarafından yazılan kısa tarifin çıktısını veriyor. Mesela, parlak ışıkta çekilen eski bir binanın resmine "Bu, yıkılmaya yüz tutmuş bir binanın solgun bir fotoğrafı. Yıkık dökük ve tamire ihtiyacı varmış gibi görünüyor." gibi metin yazısı oluyor.

Richardson, Fotoğrafta neler olduğunu araştırılabilir metinlerle tarif edebilen bir kamera olsa nasıl olurdu sorusu ile yola çıktı. Kameranın yaklaşık 200 dolar maliyeti var. Mechanical Turk yapılan tariflerden i fotoğraf başına 1,25 dolar alıyor. Richardson'ın icadı tanımlayıcı kamera, henüz prototip aşamasında.