2002'de AK Parti'yle ilgili yazdığı bir yazı sebebiyle Levent Ersöz tarafından takip ettirildiğini anlatan Başaran, "Ersöz'le görüşmemizde, Tuncay Özkan'ın kendileriyle birlikte hareket ettiğini söyledi" dedi. Birleştirilen Ergenekon davasının 183. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görüldü. Mahkeme heyeti, önceki duruşmada eski milletvekili Recai Birgün, işadamı Mehmet Emin Karamehmet, gazeteci yazarlar Fehmi Koru ve Nuray Başaran'ın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin 'tanık' sıfatıyla dinlenmesine karar vermişti. Nuray Başaran, dünkü duruşmada hazır bulundu. Akşam Gazetesi'nin Ankara temsilcisi olduğu dönemde kızının ve kendisinin bazı kişiler tarafından takip edildiğini söyledi. Kendisini takip ettiren şahsın Levent Ersöz olduğunu öğrendiğini anlattı. Başaran, "Jandarmanın beni neden takip ettiğini araştırdım. Levent Ersöz'ü tanımıyordum. Beni izleyenlerin ona bağlı olduğunu öğrenince Ersöz'den randevu aldım. Ersöz ile görüştüm. Kendisini 4-5 kez ziyaret ettim" dedi.

Nuray Başaran, 3 Kasım 2002 seçimlerinden önce parti genel başkanlarıyla mitinglere gittiğini hatırlattı. Şunları söyledi: "Erdoğan'ın Osmaniye ve Gaziantep'teki mitingini izledim. Akşam gazetesinde, 'Meydanların Başbakan'ı Erdoğan' diye bir yazı yazdım. Bu yazı nedeniyle tanıdığım komutanlardan tepki aldım. Benimle, 'onları iktidara getirmek için zemin hazırladığım' şeklinde konuşmalar yaptılar. Daha sonra, Ersöz'ün de bu yazı nedeniyle beni takip ettirdiğini öğrendim."

Levent Ersöz ile makam odasında görüştüğünü, bazı görüşmelerinde yanlarında tutuklu sanıklardan emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un da olduğunu anlattı. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in soruları üzerine, kendisinin 2000-2006 yıllarında Akşam Gazetesi'nin Ankara temsilcisi olduğunu, Tuncay Özkan'ın da Çukurova Medya Grubu'na 2002 seçimlerinden önce geldiğini, 2003 yılında bu gruptan ayrıldığını söyledi. Tuncay Özkan'ın askerlerle iyi ilişkileri olduğunu belirtti. Konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yaşadıklarımdan anladığım kadarıyla Ersöz ile iyi ilişkileri olduğunu gördüm. Ersöz, 'Özkan'ı neden ayırdınız? O iyi bir arkadaşımızdı. Atatürkçüydü. Bizimle birlikte hareket ediyordu. İyi görüşürdük. Mehmet Emin Karamehmet niye Özkan'ı ayırdı?' dedi. Tuncay Özkan'ın, benim yazdığım tespit yazılarımı Ersöz'e getirerek, 'Bu kadın hükümete hizmet ediyor. Böyle yazmaya devam ederse biz bu hükümeti yıkamayız' dediğini duydum.''

Savcı Pekgüzel'in "Tuncay Özkan, Levent Ersöz ile görüşmediğini söylüyor.'' şeklindeki sözleri üzerine Başaran, "Ersöz ile görüşmelerimizde, Özkan ile sık sık görüştüklerini ifade etti" karşılığını verdi.
ZAMAN